Więcej nie potrzeba, również używam kundli i jest dobrze. A czy w przyszłości będzie dalej to żółty system czy coś z konkurencji to się jeszcze zobaczy, nikt mnie tu na siłę nie trzyma, skoro brakuje podstawowej bazy jaką jest body.
Szukaj
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 23-01-2014 o 16:07
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Dzięki MstrG - powiało optymizmem![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
panowie technika idzie do przodu a koszta trzeba ciac co z tego ze sa swietne matryce jak aparaty musza miec wady by je zmieniac tak jak tv czy lodowki. Dla mnie d300 czy d700 bylo z okresu kiedy nikon stawial jeszcze wzglednie na jakosc, wielu z uzytkownikow d300(s) nie chce fx nawet taniego bo im poprostu to nie jest potrzebne potrzebuja konia roboczego wola dx z powodu np repotereki ale nie slubnej tylko normalnej ulicznej czy innych mniej badz bardziej waznych powodow chcieli by pro dx, ale go niema i niewiadomo kiedy sie zjawi. Mnie osobiscie nie stac na to by body bylo ciagle w serwisie chodzi o d7000 a d7100 jest za drogie wiec wybor byl oczywisty, dla mnie po przesiadce z d200 mam w koncu pl menu normalny ekran 3cale bo ten w d200 to padaczkowaty byl, wizjer tez jakby minimalnie lepsiejszy, funkcjonalnosc zwlaszcza mikrokalibracja spowodowala ze tokina moja z bf z sb900 nagle zaczyna trafiac, szybkosc af zadziwia, wiec jak dla amatora co uzywa glownie do portrtu szkiel manualnych i szeroki kat na imprezy to bajka, ale pewnie wolal bym pewnie d7000 zwlaszcza ze cenowo jest teraz mega atrakcyjny ale ma wady z ktorych niemoge sobie pozwolic... af.
mam kolezanke ktora robi sesje nawet za kase i coz inna znajoma zrobila u niej sesje, z racji iz sie dobrze znamy pokazala mi te zdj..i co sie okazuje mimo lekkiego przykmniecia 18-105 ostrosc na zdj a to na uchu a to gdzies w tle itd...kolezanka srednio zadowolona z uslug pani fotograf i w sumie sie nie dziwie skoro ostrosc nagle jest nie tam gdzie byc powinna...chociaz sama pani fotograf twierdzi ze wszystko z body jest ok... no coz ja z 50 zdj ktore obejrzalem z sesji ok 60 % af byl niestety pod postacia BF i z tego tez powodu niestety zrezygnowalem z d7000 i co mi pozostalo do wyboru z nikona? d300 ew s ale duza kwota doplaty a dla mnie te pare dodatkow to troszke za duzo by doplacac 600 zl
Skontaktuj się z nami