Close

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 109

Wątek: Nikon D5100 -

Domyślnie zwidy??

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    szkoda , żeby takie piękne psiaki miały nieostre zdjęcia ........

Nie ma dołączonych exifów do powyższych zdjęć - ciężko coś konkretniejszego powiedzieć ;

MZ powinno się postąpić następująco :
    A / sprawdzić czy całe kadry są mydlane ;
    - jeżeli tak - to B/ należy wysłać body wraz z obiektywem do mikrokalibracji do serwisu przyporządkowanego obiektywowi
    - jeśli nie , tzn kadr jest ostry , ale nie tam gdzie chcieliśmy to
    C/ należy spróbować wykonać ujęcia przy innych nastawach AF
    D/ jak przy C/ nie będzie poprawy to należy postąpić jak w B/

Odnośnie C/ ; użyj nastawów : Tryb fotografowania A , AUTO ISO z zadanym czasem 1/1000 , F 5,6 , AF-C , 1 punkt środkowy na sztywno ( bez śledzenia , bez 3D ) , tryb seryjny zdjęć
    No tak ...... hmmmm ...... dzięki Mada za uświadomienie mi , że to z czego na co dzień korzystam to tylko i wyłącznie moje ZWIDY i OMAMY .......

Ok to gdzie?wchodzę w tryb A-info czyli ustawienia i pokazuje mi dane ISO od 100 wzwyż-trybu auto brak........podpowiedz zatem gdzie.....
    Co do czasu kazałeś mi ustawiać na 1/1000-może ja i laik ale obiekty w ruchy aby zamrozić należy maksymalnie krótki czas ustawić np. 1/250.Korygujcie jeśli się mylę i uprzejmie proszę o podpowiedzi co do fotek z exif opisanym.

Domyślnie sądane pod fotami

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Raczej nie są poruszone, na pierwszym zdjęciu byłoby to widać na łapach, uszach i ogonie. Winna jest pogoda, wysokie ISO i otwarty obiektyw. Ale bez exif, to wróżenie z fusów.

Jest, jest. Mowa o trybie na głównym kółku, a nie trybie AF.

Pod każdym zdjęciem umieściłam dane exif

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mada1974 Zobacz posta
    Ok to gdzie?wchodzę w tryb A-info czyli ustawienia i pokazuje mi dane ISO od 100 wzwyż-trybu auto brak........podpowiedz zatem gdzie.....
    Co do czasu kazałeś mi ustawiać na 1/1000-może ja i laik ale obiekty w ruchy aby zamrozić należy maksymalnie krótki czas ustawić np. 1/250.Korygujcie jeśli się mylę i uprzejmie proszę o podpowiedzi co do fotek z exif opisanym.
    Może tak trzeba by przeczytać instrukcję...

AutoISO nie włącza się przy wyborze ISO...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Może tak trzeba by przeczytać instrukcję...

AutoISO nie włącza się przy wyborze ISO...
    Znam instrukcję na pamięć,gryba nue jest a 70% dotyczy filmów i efektów.....to też oprócz instrukcji przeglądnęłam kilkadziesiąt stron w necie

Domyślnie

strona 155
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

..............Co do czasu kazałeś mi ustawiać na 1/1000-może ja i laik ale obiekty w ruchy aby zamrozić należy maksymalnie krótki czas ustawić np. 1/250....................
    Nic Ci nie kazałem ......
    Zaproponowałem jedynie CHWILOWE ustawienie takich PRÓBNYCH parametrów naświetlania by na 100% wykluczyć możliwość poruszenia zdjęć.
    Widzę , niestety , że to nie obiektyw czy pucha , mogą powodować obecny problem ....
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 21-01-2014 o 20:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    strona 155
    ............ale moja instrukcja ma 82 strony.................właśnie czytam po raz 3 i na temat iso niewiele..........

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

W trybie A nie ma ISO auto robaczku nie ma trybu seryjnego.....
    W trybie fotografowania A, priorytet przysłony działa Auto ISO oraz tryb seryjny migawki.
    Słabo Koleżanka czytała instrukcję, auto ISO włączamy w menu fotografowania, pozycja ustawienie czułości ISO.
    Pełna wersja instrukcji: http://www.nikonsupport.eu/europe/Ma...00RM_Pl_02.pdf
    Ostatnio edytowane przez zgera ; 21-01-2014 o 21:05 Powód: dodanie linku
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie Do Archibald

Nic Ci nie kazałem ......
    Zaproponowałem jedynie CHWILOWE ustawienie takich PRÓBNYCH parametrów naświetlania by na 100% wykluczyć możliwość poruszenia zdjęć.
    Widzę , niestety , że to nie obiektyw czy pucha , mogą powodować obecny problem ....

dlaczego każdy kto zada pytanie jest gaszony i proponuje się mu czytanie instrukcji??Właśnie czytam po raz 3 i też nie rozumiem dlaczego nie mogę normalnie rozmawiać?-o co chodzi??Mam udawać tępą kobietkę czy jak??
    Poprosiłam o opinię zdjęć-napisałam to moje drugie lustro,czytałam instrukcję.Mam aparacik od miesiąca,ale to nie oznacza iż mi nie wolno pisać wątpliwości,bo męskie ego może poczuć się urażone....Podyskutujmy a nie piszmy odpowiedzi wieloznaczące z wielokropkiem na końcu,tym bardziej iż ja nic złego nie miałam na myśli.
    Zdjęcia nie były poruszone na pewno z D90 nie miałam takich problemów-foty były ostre i bez mydła.
    Archibald bez urazy i gniewania-doradzaj mi a nie dąsaj jak panna -bo to ja tu panną jestem haha.
    Nadal nie mam w trybie A manuala iso-jeśli Ci chodziło o tryb A-automatyki z preselekcją przysłony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    W trybie fotografowania A, priorytet przysłony działa Auto ISO oraz tryb seryjny migawki.
    Słabo Koleżanka czytała instrukcję, auto ISO włączamy w menu fotografowania, pozycja ustawienie czułości ISO.
    Pełna wersja instrukcji: http://www.nikonsupport.eu/europe/Ma...00RM_Pl_02.pdf
    I pięknie koledze dziękuję,ponieważ jak pisałam posiadam instrukcję naprawdę mini.Dzięki i proszę o ocenę fot,co z nimi nie tak

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów