Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Domyślnie

Nie, bo w jaki sposób?

Domyślnie

nie
    hehe MarkB byl pierwszy
    Studio fotograficzne Photomatic w Białymstoku - zapraszam

Domyślnie

Czy mógłbym prosić kogoś o kilka rawów (tylko nie oprofilowanych dng - czystych rawów) z passportem w kadrze? Fajnie jakby było coś z postacią (skóra) w kadrze Zastanawiam się nad tym ustrojstwem czy warto władować ponad trzy stówki i fajnie by było jakbym się mógł sam przekonać bawiąc się jakimiś plikami
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Z d800 i D610 jeszcze to było by cudownie
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sz@kal Zobacz posta
    Czy mógłbym prosić kogoś o kilka rawów (tylko nie oprofilowanych dng - czystych rawów) z passportem w kadrze? Fajnie jakby było coś z postacią (skóra) w kadrze Zastanawiam się nad tym ustrojstwem czy warto władować ponad trzy stówki i fajnie by było jakbym się mógł sam przekonać bawiąc się jakimiś plikami
    RAWów nie mam, ale kiedyś znalazłem w internecie z D700. Warto dać te 330zł. Znacznie ułatwia dobranie kolorów skóry i WB.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Jak znajdę chwilkę czasu, zrobię kilka zdjęć - skóry nie obiecuję
    D800 + N70-200, N16-35 i N50 1.8g.
    Drobne różnice wychodzą w zależności od obiektywu.
    Do zrobienia najwcześniej po 26.12, w rodzinnym domu mam zbyt wolne łącze.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

taka sugestia, jak nie masz passportu i chcesz fote z innej lustrzanki by na jej podstawie zrobić profil dla swojego aparatu, to mija sie z celem, lepiej korzystac z adobe standard
    każda puszka zachowuje się troszke inaczej, niby to samo ale jednak nie dlatego zrobiono uśrednione adobe standard,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Jak znajdę chwilkę czasu, zrobię kilka zdjęć - skóry nie obiecuję
    D800 + N70-200, N16-35 i N50 1.8g.
    Drobne różnice wychodzą w zależności od obiektywu.
    Do zrobienia najwcześniej po 26.12, w rodzinnym domu mam zbyt wolne łącze.
    Pozdrawiam Mirek
    jesteś zwycięzcą
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4hunter Zobacz posta
    taka sugestia, jak nie masz passportu i chcesz fote z innej lustrzanki by na jej podstawie zrobić profil dla swojego aparatu, to mija sie z celem, lepiej korzystac z adobe standard
    każda puszka zachowuje się troszke inaczej, niby to samo ale jednak nie dlatego zrobiono uśrednione adobe standard,
    Passport nie nadaje się do jednorazowego stworzenia profilu. Taki profil sprawdzi się tylko i wyłącznie przy identycznych warunkach oświetleniowych.
    Gdy będzie inne światło, to inaczej będą odwzorowane barwy i już profil będzie do niczego.

A co do Adobe Standard, czy profili ale te z aparatu - święta prawda - lepiej się sprawdzają niż jednorazowo zrobiony przy użyciu Passporta.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Nie do końca się zgodzę, odnośnie potrzeby robienia profilu w każdej sytuacji - raczej w ekstremalnych sytuacjach świetlnych jest porzebne profilowanie. W sytuacjach standardowych bez mieszanych świateł, profil puszki z poszczególnymi szkłami wykonany raz jest dla mnie wystarczający.
    W mojej amatorskiej zabawie.
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów