Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Domyślnie

no tak jest to dobry plan, przy wiekszosci sesji tez wsadzam w kadr szara karte
    a tutaj widze ze np. przy sesjach produktowych gdy kolor jest bardzo wazny, sprawdzalo by sie idealnie
    jeszcze jedno pytanie
    co sie zmienia przy wykorzystaniu profilu w acr czy LR?
    balans bieli (na pewno) a co jeszcze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    no tak jest to dobry plan, przy wiekszosci sesji tez wsadzam w kadr szara karte
    a tutaj widze ze np. przy sesjach produktowych gdy kolor jest bardzo wazny, sprawdzalo by sie idealnie
    jeszcze jedno pytanie
    co sie zmienia przy wykorzystaniu profilu w acr czy LR?
    balans bieli (na pewno) a co jeszcze?
    Karta ta zawiera jeszcze bardzo ciekawy, stopniowy balans bieli co również zachęca do częstego używania.
    Profile często mogą różnić się krzywą tonalną, może to wpływać dodatkowo na ekspozycję.
    Dlatego każdą obróbkę/wołanie powinno zacząć się od wybrania profilu i określeniu balansu bieli.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

UWAGA: dostałem na maila powiadomienie o nowej wersji softu x-rite (dla tych, co go używają). Pozwolę sobie zacytować:
    "A software update is available now for the ColorChecker Passport.
    Click here to download it and start using it right away.

This release features support for all cameras that now have support in Adobe Camera Raw 5.4 and later. This includes FujiFilm FinePix series, Leica D-Lux 4, Panasonic DMC series, Nikon D1X, Olympus C5060WZ and others.

This update also features a link to the User Guide in the Adobe® Photoshop® Lightroom® plug-in and a link to the software update location as well.

X-Rite continues to innovate with the ColorChecker Passport and its software. You can rely on X-Rite for the latest in color management and color workflow products to enhance your digital photography experience.

www.xritephoto.com
    "

Aktualizacja zwróciła moją uwagę w kontekście posiadanego S5 bo przyznam szczerze, że nie tworzyłem jeszcze profili z RAFów.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Również dostałem tego maila. Jednak jak już wspominałem wolę DNG Profile Editor. Fajnie jednak że producent rozwija swój produkt.
    olender.me

Domyślnie

witam na forum... czy ktos z szanownego forum orientuje sie gdzie w poznaniu lub lodzi ewentualnie wroclaw mozna kupic colorchecker passport ?... widzialam na allegro ale ja z tych co nie kupuja przez internet.bede wdzieczna za sugestie , pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez anetta ; 13-11-2010 o 16:20 Powód: literowy blad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Można też w końcu generować go za pomocą Picture Control Utylity, który jest składnikiem CNX2.
    mógłbyś wskazać jak?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anetta Zobacz posta
    witam na forum... czy ktos z szanownego forum orientuje sie gdzie w poznaniu lub lodzi ewentualnie wroclaw mozna kupic colorchecker passport ?... widzialam na allegro ale ja z tych co nie kupuja przez internet.bede wdzieczna za sugestie , pozdrawiam
    Salony Cortland często posiadają na stanie, przynajmniej w Katowickim odziale ostatnio widziałem na półce.
    olender.me

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anetta Zobacz posta
    Dla zainteresowanych:
    Na wzroniki.eu mają CCP za 355zł (bo dają 10% zniżki), więc cena zachęcająca. Ja już kiupiłem
    Oto linek: CCP
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

dziekuje za podpowiedz... znalazlam dwie mozliwosci wzorniki lub salony cortland
    pozdrawiam

Domyślnie

Czy ten wynalazek jest w stanie pomóc w kalibrowaniu monitora?
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów