Close

Strona 817 z 2397 PierwszyPierwszy ... 31771776780781581681781881982786791713171817 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 161 do 8 170 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Hm to nie pamiętam kto miał 35/1.4
    Mi na razie zapał na 35/1.2 opadł bo znalazłem takie foto z niego, z cebulkowatym bokehem niestety (z pierwszej wersji szkła, nie znalazłem info czy druga też tak robi):/

http://www.flickr.com/photos/umcelinho/5273917110/

Dla niektórych to może być fajny charakter obiektywu ale mam już jedno niedrogie szkło które tak robi, starczy
    35/1.4 miał zdaje się Tommygun na KKM.

To cebulkowaty bokeh wyszło na tym zdjęciu bardzo wyraźnie i w takich warunkach jest aż nadto widoczne - ale przy mniejszym kontraście nie powinno być tak uciążliwe, przynajmniej sądząc po zdjęciach, które widziałem.

Domyślnie

W sumie też prawda, wychodzą praktycznie tylko przy zdjęciach rozostrzonych choinek i (choć zżarło trochę ostrość przez kompresję ale miejscami jeszcze widać) galerii handlowych:

Domyślnie

Galerie handlowe to zuo.
    Tako rzecze Zaratustra.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Galerie handlowe to zuo.
    Tako rzecze Zaratustra.
    człowiek jest tylko liną rozpiętą między małpą a nadczłowiekiem
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 17-11-2013 o 01:44

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bystrzyca Kłodzka

Domyślnie

Czesc. Zakupiłam sobie ostatnio polecanego tu przez wielu fujiana. Mam jednak pewien problem. Po zalozeniu obiektywu z adapterem na korpusie okazuje sie ze podziałka jest z boku i nijak tego nie mozna dokrecic. Kolega z forum poradzil, zeby zdjac gumowa uszczelke z obiektywu. Tak zrobilam i lezy teraz idealnie. Wchodzi jednak glebiej w adapter i wystaje ok. 1 mm wewnatrz. Czy to nie przeszkadza i mozna spokojnie wkrecic w korpus?

Sent from my iPad using Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kawkl Zobacz posta
    Czesc. Zakupiłam sobie ostatnio polecanego tu przez wielu fujiana. Mam jednak pewien problem. Po zalozeniu obiektywu z adapterem na korpusie okazuje sie ze podziałka jest z boku i nijak tego nie mozna dokrecic. Kolega z forum poradzil, zeby zdjac gumowa uszczelke z obiektywu. Tak zrobilam i lezy teraz idealnie. Wchodzi jednak glebiej w adapter i wystaje ok. 1 mm wewnatrz. Czy to nie przeszkadza i mozna spokojnie wkrecic w korpus?
    Nic się nie stanie, póki się o matrycę nie zaprze

Sprawdź tylko czy wkręcenie głębiej nie powiększyło (i tak ogromnego) winietowania. W kombinacjach, w których masz największą winietę, spróbuj wykręcić trochę obiektyw - jeżeli winieta się nie zmniejsza, może tak zostać. Jeżeli się zmniejsza - decyduj sama

Ja mam skalę na godzinie 2. Co za brakoroby...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Takie niespodziewane pytanie - chciałabym kupić pasek do nexa - nie mam wielkich wymagań - właściwie jedno - żeby nie miał napisów brandowych na sobie, no i żeby był wielkościowo/grubościowo proporcjonaly do małego ciałka nexa. Może być czarny, granatowy, może być jakiś vintage (byle nie kosztował pół nexa!)
    Szukam i szukam i... znaleźć nie potrafię.
    Gdzie szukać, żeby znaleźć?
    A może jeszcze jakieś nadgarstkowe rozwiązanie oprócz paska ktoś poleci?

Takie sobie patriotyczne foto zrobiłam, o!

Ostatnio edytowane przez jm ; 17-11-2013 o 12:28
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Nadgarstkowy to sobie można samemu zrobić, kawałek rzemyka, taśmy czy kto tam co woli zszyć w pętlę i jest. Ja tak przerobiłem smycz na identyfikator. Paska używam od jakiegoś małego pokrowca Loweoro. Ma karabińczyki, więc zaczepiam go tylko wtedy kiedy potrzeba i jest na tyle długi, że mogę nosić go na skos przez klatę.
    NEX ma tę zaletę, że nie ma wyglądu retro i odpada problem biżuterii.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Paska używam od jakiegoś małego pokrowca Loweoro.
    Wszystkie stare pokrowce tak już zdążyłam zdekompletować - ten pomysł jest mi znany
    Jednak skoro nie mam już kolejnego do rozebrania, to wydaje mi się, że powinno być taniej sam pasek kupić, a może nie?

Sprzętowe pytanie: czy macie jakiś patent na szybkie dostanie się do pozycji "steady shot". Chcę to mieć wyłączone na stałe, a włączać tylko w razie wyraźniej potrzeby, no ale ...przewijanie całej listy mnie poraża;/
    Ostatnio edytowane przez jm ; 17-11-2013 o 13:04
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Co do paska to ja używam taki od mojego kontrolera konsoli PS3. Firmowy
    NEX- 5R

Strona 817 z 2397 PierwszyPierwszy ... 31771776780781581681781881982786791713171817 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów