Szukaj
W sumie też prawda, wychodzą praktycznie tylko przy zdjęciach rozostrzonych choinek i (choć zżarło trochę ostrość przez kompresję ale miejscami jeszcze widać) galerii handlowych:
Galerie handlowe to zuo.
Tako rzecze Zaratustra.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 17-11-2013 o 01:44
Czesc. Zakupiłam sobie ostatnio polecanego tu przez wielu fujiana. Mam jednak pewien problem. Po zalozeniu obiektywu z adapterem na korpusie okazuje sie ze podziałka jest z boku i nijak tego nie mozna dokrecic. Kolega z forum poradzil, zeby zdjac gumowa uszczelke z obiektywu. Tak zrobilam i lezy teraz idealnie. Wchodzi jednak glebiej w adapter i wystaje ok. 1 mm wewnatrz. Czy to nie przeszkadza i mozna spokojnie wkrecic w korpus?
Sent from my iPad using Tapatalk
Nic się nie stanie, póki się o matrycę nie zaprze
Sprawdź tylko czy wkręcenie głębiej nie powiększyło (i tak ogromnego) winietowania. W kombinacjach, w których masz największą winietę, spróbuj wykręcić trochę obiektyw - jeżeli winieta się nie zmniejsza, może tak zostać. Jeżeli się zmniejsza - decyduj sama
Ja mam skalę na godzinie 2. Co za brakoroby...![]()
Takie niespodziewane pytanie - chciałabym kupić pasek do nexa - nie mam wielkich wymagań - właściwie jedno - żeby nie miał napisów brandowych na sobie, no i żeby był wielkościowo/grubościowoproporcjonaly do małego ciałka nexa. Może być czarny, granatowy, może być jakiś vintage
(byle nie kosztował pół nexa!)
Szukam i szukam i... znaleźć nie potrafię.
Gdzie szukać, żeby znaleźć?
A może jeszcze jakieś nadgarstkowe rozwiązanie oprócz paska ktoś poleci?
Takie sobie patriotyczne fotozrobiłam, o!
Ostatnio edytowane przez jm ; 17-11-2013 o 12:28
Nadgarstkowy to sobie można samemu zrobić, kawałek rzemyka, taśmy czy kto tam co woli zszyć w pętlę i jest. Ja tak przerobiłem smycz na identyfikator. Paska używam od jakiegoś małego pokrowca Loweoro. Ma karabińczyki, więc zaczepiam go tylko wtedy kiedy potrzeba i jest na tyle długi, że mogę nosić go na skos przez klatę.
NEX ma tę zaletę, że nie ma wyglądu retro i odpada problem biżuterii.
Wszystkie stare pokrowce tak już zdążyłam zdekompletować - ten pomysł jest mi znany
Jednak skoro nie mam już kolejnego do rozebrania, to wydaje mi się, że powinno być taniej sam pasek kupić, a może nie?
Sprzętowe pytanie: czy macie jakiś patent na szybkie dostanie się do pozycji "steady shot". Chcę to mieć wyłączone na stałe, a włączać tylko w razie wyraźniej potrzeby, no ale ...przewijanie całej listy mnie poraża;/
Ostatnio edytowane przez jm ; 17-11-2013 o 13:04
Co do paska to ja używam taki od mojego kontrolera konsoli PS3. Firmowy![]()
NEX- 5R
Skontaktuj się z nami