Dzięki!
A to wbrew pozorom - nie cmentarne. Samciang 8/2.8.
Szukaj
Po długich bataliach udało mi się kupić płatną aplikację na NEXa 6 (konkretnie - timelapse). Po zarejestrowaniu się w sklepie mamy dostęp tylko do aplikacji bezpłatnych, przy próbie zakupu płatnej appki sklep odrzuca jakąkolwiek płatność z Polski (kartę/PayPal). Taka sytuacja występuje nawet po zmianie wszystkich możliwych regionów na USA, a nawet po założeniu nowego konta z ustawionym od początku regionem USA.
Trzeba zatem pójść dookoła. Można kupić preapidową kartę-zdrapkę do serwisu PSN (PlayStation Network). Przy płatności w sklepie wystarczy wybrać "redeem card" i przepisać kod ze zdrapki. Płatność będzie zaakceptowana a aplikację można ściągnąć na Nexa.
Taka ciekawostka, gdyby ktoś chciał się w to bawić. A sama aplikacja timelapse jest bardzo fajna.
to be a rock and not to roll
Czy jest jakaś możliwość odpalenia sb 800 z nexa 5R bezprzewodowo?
Czy gorąca stopka do nexa odpali lampę z sanek?
Nikon
ja odpalam sb900 z nexa3 przez gorącą stopkę i wyzwalacz photix aster.
Mariusz! Zabijasz mnie swoimi kadrami. W tym ostatnim uzyles hdr, czy moze podbiłeś clariti?
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Ludzie, powiedzcie w prostych żołnierskich słowach - czy da się ustawić AEL pod jakimś przyciskiem w 5R?
Wiem, że ekspozycja blokuje się wraz z wciśnięciem spustu do połowy, ale chciałabym mieć też tę funkcję osobno - pod jednym z przycisków.
Walczę i się nie udaje
Generalnie chciałabym poustawiać aparat "pod siebie" i ...o ustawieniach zapomnieć, bo menu jest z piekła rodem - kto wpadł na pomysł takiego rozwiązania menu??? Dramat.
Żeby nie było, że tylko chcę brać...
Pierwsze foto - tzw Zdziś:
Ostatnio edytowane przez jm ; 12-11-2013 o 17:47
flickr / Rolleicord, Canon
No to w takim razie - co robię źle???
Ustawienia-->ustawienia przycisku własne -->Przełącz AEL-->OK
Tylko potem wracam do ustawienia i nadal mam - - tak jakby nic nie zostało wybrane???
No i rzecz jasna, AEL pod tym przyciskiem mi nie działaZresztą cokolwiek bym nie wybrała to konsekwentnie mam w menu: Ustawienia-->ustawienia przycisku własne ---
Ostatnio edytowane przez jm ; 12-11-2013 o 18:29
Skontaktuj się z nami