Wyzwalaki i lampy mam do canona.
Szkoda że Nex-3 nie ma tej funkcjonalności.
Szukaj
Wyzwalaki i lampy mam do canona.
Szkoda że Nex-3 nie ma tej funkcjonalności.
A ta mora to widoczna na jest tylko na LCD NEX'a czy też na TV?
tanio hot+shoe http://www.ebay.pl/itm/Flash-Hot-Sho...item5650e416af
Mając 5N wszystkie te zdjęcia zrobiłbym pewnie kadrując na ekraniku. Ale nie ukrywam, że teraz złapałem się na tym, że odruchowo przykładam aparat do oka. Po prostu więcej i lepiej było widać w EVF w warunkach, w jakich fotografowałem. Tylko zdjęcia wymagające wygibasów i filmiki robiłem na ekranie. Natomiast nie wiem czemu, bardzo podobają mi się kadry robione z wysokości brzucha - tak jakby patrzeć w kominek. Tutaj 6 też ma przewagę, bo ekranik w górę odchyla się bardziej niż w 5N.
Pamiętaj, że ja zrezygnowałem z lustrzanki i 5N był takim trochę półśrodkiem. Z powodu ceny wstrzymywałem się długo z zakupem EVF. A 7 mi nie spasował. 6 wstrzelił się w moje potrzeby idealnie i mam nadzieję, że ta linia będzie kontynuowana.
Tomek
| tohu wawohu |
Antycypowałem zachowanie swojej sb23 - ttlowego odpowiednika sb400. Skoro piszesz że sb400 nie wyzwalał xz1 to jest prawdopodobieństwo że rzeczywiście upośledzili tę lampkę jeszcze bardziej (lubię takie upośledzanie, które wymaga WYSIŁKU od producenta, żeby coś było upośledzone) i nie odpali bez reszty komunikacji do body. No to kiszka totalna
![]()
ToTom a jak Ci idzie ostrzenie manualne? Lepszy byl 5N ze swoim dotykowcem czy może jednak 6? Chodzi mi głównie o szybkość i wygodę.
Nikon D*** vs. Sony NEX **
Skontaktuj się z nami