Ale kombinujesznie możesz tych fotek wyświetlić obok siebie (oznaczając je tym samym tagiem np. gwiazdka) i skorzystać jednak z previous ?
Szukaj
Ale kombinujesznie możesz tych fotek wyświetlić obok siebie (oznaczając je tym samym tagiem np. gwiazdka) i skorzystać jednak z previous ?
Nikon
Takie sposoby na przykład:
1. Po lewej na dole w module Develop: Copy -> Paste
2. Zaznaczasz oba zdjęcia (aktywne jest źródłowym) i po prawej na dole "Sync..."
3. W module Library po zaznaczeniu obu "Sync settings"
PS. A wszystko jest też w menu dostępne, wystarczy trochę po nim polatać i poszukać.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 07-11-2013 o 22:17
Ojjjjj ślicznie Wam dziękuję. Muszę to uporządkować i będę dalej się uczył wszystkiego. Praca na laptopie i stacjonarce, importy exporty setki RAW daje w du.... pę![]()
Udało się![]()
"Nikon"
Czy u was również w module develop, po zmianie jakiegoś parametru, obraz na chwilę się rozmywa, i potem wraca do normalności już z wprowadzoną zmianą? Dodam że tylko około 80% zdjęć wykazuje ta niedogodność. W LR3,6 czegoś takiego nie było, trzeba było chwilkę poczekać na zmiany widoczne na obrazie, ale nie było rozmywania. Utrudnia to porównanie obrazu przed i po wprowadzonych korektach.
Czyli mam rozumieć że nie ma możliwości wyłączenia tego rozmycia? Od czego zależy szybkość powrotu "do ostrości" ? Może muszę generować jpg w lepszej jakości? Ewentualnie czy dysk ssd pomoże?
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Obrabiam DNG z 16Mpix matrycy. Parametry laptopa (i3 - 2,4 GHz; 6 gb ramu). Ciekawi mnie skąd ta różnica że część plików wczytuje się normalnie?
Czy LR 5.2 zaimportuje mi bazę z LR 4.4? Mam nową instalację i nie uśmiecha mi się instalowanie LR 4,żeby zaraz go upgrejdiwać do 5.2...
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Skontaktuj się z nami