Cierpliwość to istotna rzecz, lecz mało spotykana w tych czasach... to na h*** ja kupowałem, jak co miesiąc jest 30 dni za frajer Ja się pytam ? hehe![]()
Szukaj
Witam,
mam pytanie w sprawie katalogowania zdjęć w programie. Czy istnieje możliwość aby na płytach dvd mieć kolekcję zdjęć podzieloną na katalogi, natomiast w programie mieć same miniatury i gdy szukamy konkretnego zdjęcia wówczas w programie za pomocą metadanych znajdujemy dane zdjęcie wraz z opisem na którym jest kompakcie.
Dodać do zdjęć tag np. "DVD nr 25"? I w ustawieniach zmienić rozmiar miniaturek?
Chyba najłatwiejszy sposóbDzięki za pomoc, przetestuję.
Witam
To i ja mam pytanie
- czy jest taka możliwość w LR jak w Silky, że obrabiam rawy i daję tylko "ptaszka" do obrobionego rawa, przechodzę do następnego w tej chwili nie wywołując ich, a na koniec obrabiania uruchamiam "batch develop" i te zaznaczone ptaszkami są wywoływane, reszta bez ptaszków nie ruszane ?
dzięki
dzięki
wypróbowane, działa
w Silky(samsung raw conventer) trochę lepiej to rozwiązane, trzeba się przestawić
jeszcze raz dzięki rychu
chociaż doszedłem, że na etapie obróbki naciskam flagę, a później jak pisał rychu, o to mi chodziło
Ostatnio edytowane przez koberek ; 14-11-2013 o 19:30
W trybie Library w opcjach jest pozycja, by po zaznaczeniu flagi, program automatycznie przełączał się na kolejne zdjęcie. Dotyczy ona wszelkich oznaczeń stety/niestety i jest dostępna jedynie w tym module, choć działa również w Develop. Opcja to: Menu/Photo/Auto Advance.
Zamiast flag można także skorzystać z klawisza "B", czyli szybkiej kolekcji. I potem wybrać ją jako listę klikając przy nazwie pliku na pasku nad miniaturami.
Skontaktuj się z nami