Close

Strona 38 z 110 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

... to na h*** ja kupowałem, jak co miesiąc jest 30 dni za frajer Ja się pytam ? hehe
    Cierpliwość to istotna rzecz, lecz mało spotykana w tych czasach
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Witam,

mam pytanie w sprawie katalogowania zdjęć w programie. Czy istnieje możliwość aby na płytach dvd mieć kolekcję zdjęć podzieloną na katalogi, natomiast w programie mieć same miniatury i gdy szukamy konkretnego zdjęcia wówczas w programie za pomocą metadanych znajdujemy dane zdjęcie wraz z opisem na którym jest kompakcie.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Dodać do zdjęć tag np. "DVD nr 25"? I w ustawieniach zmienić rozmiar miniaturek?

Domyślnie

Chyba najłatwiejszy sposób Dzięki za pomoc, przetestuję.

Domyślnie

Witam
    To i ja mam pytanie
    - czy jest taka możliwość w LR jak w Silky, że obrabiam rawy i daję tylko "ptaszka" do obrobionego rawa, przechodzę do następnego w tej chwili nie wywołując ich, a na koniec obrabiania uruchamiam "batch develop" i te zaznaczone ptaszkami są wywoływane, reszta bez ptaszków nie ruszane ?
    dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koberek Zobacz posta
    Witam
    To i ja mam pytanie
    - czy jest taka możliwość w LR jak w Silky, że obrabiam rawy i daję tylko "ptaszka" do obrobionego rawa, przechodzę do następnego w tej chwili nie wywołując ich, a na koniec obrabiania uruchamiam "batch develop" i te zaznaczone ptaszkami są wywoływane, reszta bez ptaszków nie ruszane ?
    dzięki
    Można oznaczać zdjęcia flagami/gwiazdkami i wg tego filtrować zdjęcia. Np jeśli zdjęcia oznaczasz flagą to wybierasz w rozwijanym menu nad miniaturami zdjęć opcje "oflagowane" i wtedy Zostaną Ci wszystkie zdjęcia z flagą. Zaznaczasz ctrl+a i wtedy eksportujesz wszystkie

Domyślnie

dzięki
    wypróbowane, działa
    w Silky(samsung raw conventer) trochę lepiej to rozwiązane, trzeba się przestawić
    jeszcze raz dzięki rychu

chociaż doszedłem, że na etapie obróbki naciskam flagę, a później jak pisał rychu, o to mi chodziło
    Ostatnio edytowane przez koberek ; 14-11-2013 o 19:30

Domyślnie

W trybie Library w opcjach jest pozycja, by po zaznaczeniu flagi, program automatycznie przełączał się na kolejne zdjęcie. Dotyczy ona wszelkich oznaczeń stety/niestety i jest dostępna jedynie w tym module, choć działa również w Develop. Opcja to: Menu/Photo/Auto Advance.
    Zamiast flag można także skorzystać z klawisza "B", czyli szybkiej kolekcji. I potem wybrać ją jako listę klikając przy nazwie pliku na pasku nad miniaturami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macko.mk Zobacz posta
    08.11 wyszła wersja 5.3 RC. Znów można przetestować Lightroom'a za darmo.
    http://labs.adobe.com/downloads/lightroom5-3.html
    Instalował ktoś już? Jakaś poprawa z zabijaniem pamięci?
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macko.mk Zobacz posta
    08.11 wyszła wersja 5.3 RC. Znów można przetestować Lightroom'a za darmo.
    http://labs.adobe.com/downloads/lightroom5-3.html
    Też ciekaw jestem czy coś się zmieniło istotnego w temacie
    | ... |

Strona 38 z 110 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów