Close

Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Nie pomyslales o tym, ze mogl mnie ktos o to poprosic? A jesli nawet bylaby to moja wlasna inicjatywa, to co nie wolno? Popatrz na inne watki: Nex, Fuji itp, sa pelne zdjec bez podtekstu, co ja gadam, moze obejrzyj najpierw swoje zdjecia...
    A czy ja gdzieś zabraniam? Pytam o sens wrzucania obrazków 1000px i pisania, że coś jest super ostre od f2. Jakbyś wrzucił z 350D + kit to nikt by przy tym rozmiarze nie stwierdził czy jest mydło czy żyleta, bo wyglądało by tak samo. Jak chcesz udowodnić/zaprezentować, że coś jest ostre to chociaż cropa 100% dorzuć, bo tak to wszystko o kant rozbić.

Znam swoje zdjęcia, jak chcesz coś napisać o nich to zapraszam do odpowiednich wątków albo na PW. Nie wiem po cholere się tak rzucasz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nie wiem po cholere się tak rzucasz...
    Bo prowokujesz.

PS. Twoje zdjecia lubie juz od dawna, co nie znaczy, ze wszystkie cos udowadniaja. No moze po za tym, ze umiesz je robic

Mowisz - masz

Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 22-10-2013 o 14:22
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Spokojnie Fakt ze lekko się nabijam, ale to za sprawą użytkowników canona, którzy notorycznie starają się uzmysłowić mi jak błądzę nie przechodząc na czerwoną stronę mocy i jak jestem ślepy nie widząc boskości eLek.
    Całkowicie poważnie, to nie widzę nic niebywałego ani w sprzęcie nikona, ani canona. Każdy obiektyw czy body ma zarówno dobre jak i złe strony - nie ma ideałów. W każdym razie nie mam nic przeciwko canonowi
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Bo prowokujesz.

PS. Twoje zdjecia lubie juz od dawna, co nie znaczy, ze wszystkie cos udowadniaja. No moze po za tym, ze umiesz je robic
    Prowokuje do przemyślenia po co się wrzuca takie sample. W tym momencie one nic nie prezentują, mogłyby być zrobione w zasadzie jakimkolwiek aparatem dostępnym na rynku - jedyne co prezentują to bokeh (ale to nie ostrość o której pisałeś).
    Co do moich zdjęć - trochę mieszasz tematy. Nie oczekuję w wątku sprzętowym zdjęć na miarę WorldPressPhoto, ale takich które coś mówią o sprzęcie którym zostały zrobione. Może to być ziemniak pod kaloryferem, ale jak będzie na nim np banding etc - to już coś to daje.

Edit:
    No widzisz - teraz to ma sens z tym cropem i jestem w stanie uwierzyć, że jest cholernie ostro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Panowie, a robiliście jakieś foty z AF Servo? Nigdzie nie mogę się doprosić jakiejś opini z tego trybu AF. Jedynie co wiem to to że zły ale w 5dII ani w 5dI dobry nie był a zdjęcia jakoś wychodziły. (hint: nie robić obiektów statycznych trybem AF Servo, w canonie niestety nigdy to nie wychodziło, no moze poza serią 1d).
    Ponawiam bo pytanie zostało zasypane "lekkim" oftopem ..
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Panowie, a robiliście jakieś foty z AF Servo?
    6D w trybie AF Servo na środkowym + EF 50/1.4 nadąża za dzieciakiem, w dobrym oświetleniu, czyli nie w domu po 15 tylko na dworze.
    Psa nie mam, żeby sprawdzić.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    6D w trybie AF Servo na środkowym + EF 50/1.4 nadąża za dzieciakiem, w dobrym oświetleniu, czyli nie w domu po 15 tylko na dworze.
    Psa nie mam, żeby sprawdzić.
    No i o to mi chodziło Dzięki

PS.A nie zamierzam fotografować.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

PS.A jak wolno biegnie tez da sie zlapac po 15 na dworze

Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

PS.A jak wolno biegnie tez da sie zlapac po 15 na dworze
    I to czorn(yj)ego!
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Wiesz, eLa nie ma wyboru, musi nadążyć
    flickr / Rolleicord, Canon

Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów