To używane czy nie w Canonie to AF-C, bo się gubię...
Szukaj
To używane czy nie w Canonie to AF-C, bo się gubię...
Kurcze. To niedobrze. Czyli mecze piłkarskie drużyny syna i rajdy samochodowe odpadają na C?
??? Jesteś pewien? ceneo, najtańsza oferta:
canon 70-200/2.8 II - 8360 zł
nikon 70-200/2.8 II - 7550 zł
(wersje I tych szkieł są praktycznie równo, po 4500 zł)
canon 24-70/2.8 - 8000 zł (stary 4600)
nikkor 24-70/2.8 - 6300 zł
przy czym cena to nie jedyna cecha. Canonowski 70-200 v II jest lepszy od nikkora (minimalnie - jak różnica w cenie)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Tu sie usmialem po pachy, bo mam dobrego znajomego canoniarza (zreszta dla zartu wyzywamy swoje systemy przy kazdej okazji), mialem okazje spotkac sie z nim ostatnio na zdjeciach i bylo to nasze pierwsze spotkanie od kiedy on ma 6D a ja D600, zrobil zdjecie moja puszka i nie skomentowal rozmieszczenia punktow AF - teraz wiem dlaczego
Jak napisalem w 6D podoba mi sie wifi i gps a reszta dla mnie to zaden powod do zmiany systemu.
Poczatkowo jak po 500 klatkach pokazal sie kurz, przemyslenie - dlaczego zmieniajac cala szklarnie i puszke nie przeszedlem na "ciemna strone mocy"...po 1k klatek i przedmuchaniu matrycy grucha odetchnalem z ulga, bo sprawa kurzu jest znikoma i jezeli po 3k klatek problem sie skonczy to nie zaluje wcale, bo puszka znakomita a szkla sa tansze. Jako wieloletni nikoniarz meczyl bym sie z canonem przez pierwsze tygodnie to pewne.
Oooo to to!
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 26-09-2013 o 08:49
Nikon http://greg77.com/
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Pewnie spędziłeś długie godziny na testach Ai-servo w 6d
Sam nie testowałem tego modelu, ale chyba mam więcej zaufania do tego testu, niż do Twojego:
http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
Jak widzisz, AI-serwo radzi sobie z koniem w galopie
Spędziłem z 6D kilka godzin i ani razu nie udało mu się trafić porządnie, nawet przy szybszym kroku... nie mówiąc już o bieganiu, czy rajdach samochodowych.
Jakoś nie wierzę w ten test co podałeś, bo to jedyny, w którym twierdzą, że AI Servo w 6D działa.
ps. Chyba nigdy nie widziałeś konia w galopie... bo to co tam jest to najwyżej kłus.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
ale przecież te pkt af w obu puszkach są właściwie w tych samych miejscach, ja w moim 1d mam chyba 50 czy więcej pkt a i tak mam włączone bodaj 11
tak serio, co Wam dają pkt af przesunięte względem siebie o pare mm?
Skontaktuj się z nami