Close

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 162

Domyślnie

To używane czy nie w Canonie to AF-C, bo się gubię...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    To używane czy nie w Canonie to AF-C, bo się gubię...
    W Canonie nazywa się to AI Servo, niestety nie działa, przynajmniej w 6D.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Kurcze. To niedobrze. Czyli mecze piłkarskie drużyny syna i rajdy samochodowe odpadają na C?

Domyślnie

..Przed Nikonem ... wyższa cena jasnych zoomów.
    ??? Jesteś pewien? ceneo, najtańsza oferta:
    canon 70-200/2.8 II - 8360 zł
    nikon 70-200/2.8 II - 7550 zł
    (wersje I tych szkieł są praktycznie równo, po 4500 zł)
    canon 24-70/2.8 - 8000 zł (stary 4600)
    nikkor 24-70/2.8 - 6300 zł
    przy czym cena to nie jedyna cecha. Canonowski 70-200 v II jest lepszy od nikkora (minimalnie - jak różnica w cenie )
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    Ale akurat canon 6D nie jest w tej konkurencji jakoś specjalnie lepszy

Ps. Coś szwankuje wstawianie obrazków z Imaga

Nikon D600

Canon 6D
    Tu sie usmialem po pachy, bo mam dobrego znajomego canoniarza (zreszta dla zartu wyzywamy swoje systemy przy kazdej okazji), mialem okazje spotkac sie z nim ostatnio na zdjeciach i bylo to nasze pierwsze spotkanie od kiedy on ma 6D a ja D600, zrobil zdjecie moja puszka i nie skomentowal rozmieszczenia punktow AF - teraz wiem dlaczego
    Jak napisalem w 6D podoba mi sie wifi i gps a reszta dla mnie to zaden powod do zmiany systemu.
    Poczatkowo jak po 500 klatkach pokazal sie kurz, przemyslenie - dlaczego zmieniajac cala szklarnie i puszke nie przeszedlem na "ciemna strone mocy"...po 1k klatek i przedmuchaniu matrycy grucha odetchnalem z ulga, bo sprawa kurzu jest znikoma i jezeli po 3k klatek problem sie skonczy to nie zaluje wcale, bo puszka znakomita a szkla sa tansze. Jako wieloletni nikoniarz meczyl bym sie z canonem przez pierwsze tygodnie to pewne.

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Jakie plamy oleju?
    Nigdy żadnych plam oleju w D600 nie miałem.

Sprzętu w ręce nie miałeś a wypisujesz takie pierdoły.
    Oooo to to!
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 26-09-2013 o 08:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Odpuściłbym używki. Odpuściłbym D600 z wiadomych względów. Pozostaje 6d z 24-105 i to jest najlepsza opcja.
    1. Też nie wiem czemu odpuścić używki...

2. A czytałeś do czego ma służyć aparat ??
    (...) Korpusy do celów portret, Koncert, rajd. Dokładnie w tej kolejności. (...)
    Przecież AI Servo w 6D to coś co nigdy nie działało i działać nie będzie.... no może za ślimakiem nadąży...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta

Przecież AI Servo w 6D to coś co nigdy nie działało i działać nie będzie.... no może za ślimakiem nadąży...
    Pewnie spędziłeś długie godziny na testach Ai-servo w 6d
    Sam nie testowałem tego modelu, ale chyba mam więcej zaufania do tego testu, niż do Twojego:
    http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx

Jak widzisz, AI-serwo radzi sobie z koniem w galopie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Pewnie spędziłeś długie godziny na testach Ai-servo w 6d
    Sam nie testowałem tego modelu, ale chyba mam więcej zaufania do tego testu, niż do Twojego:
    http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx

Jak widzisz, AI-serwo radzi sobie z koniem w galopie
    Spędziłem z 6D kilka godzin i ani razu nie udało mu się trafić porządnie, nawet przy szybszym kroku... nie mówiąc już o bieganiu, czy rajdach samochodowych.

Jakoś nie wierzę w ten test co podałeś, bo to jedyny, w którym twierdzą, że AI Servo w 6D działa.

ps. Chyba nigdy nie widziałeś konia w galopie... bo to co tam jest to najwyżej kłus.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

ale przecież te pkt af w obu puszkach są właściwie w tych samych miejscach, ja w moim 1d mam chyba 50 czy więcej pkt a i tak mam włączone bodaj 11

tak serio, co Wam dają pkt af przesunięte względem siebie o pare mm?

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Spędziłem z 6D kilka godzin i ani razu nie udało mu się trafić porządnie, nawet przy szybszym kroku... nie mówiąc już o bieganiu, czy rajdach samochodowych.

Jakoś nie wierzę w ten test co podałeś, bo to jedyny, w którym twierdzą, że AI Servo w 6D działa.

ps. Chyba nigdy nie widziałeś konia w galopie... bo to co tam jest to najwyżej kłus.
    Zobacz sobie zdjęcie 3 w serii i zwróć uwagę, że wszystkie cztery nogi są w powietrzu. To jest wg Ciebie kłus?

To, że Tobie się nie udało trafić tylko potwierdza słuszną tezę, że sam aparat zdjęć nie robi.

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów