Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Domyślnie

Ja kupiłem roczne Fuji X10 za 1050 zł i były to moje najlepiej wydane fotograficzne pieniądze. Przy takim zakupie zawsze musisz być gotowy na jakiś kompromis. Jak na MOJE wakacyjno/codzienne potrzeby - stosunek jakość obrazowania/możliwości/rozmiar/cena jest nie do pobicia. I fantastyczną wisienką na torcie jest mechaniczny zoom obsługiwany pierścieniem w obiektywie.
    Przez całe wakacje nie wziąłem do ręki D90, szkieł i lamp. Fujikiem "obskoczyłem" cały urlop na Kaszubach oraz rowerowe i motocyklowe wypady w Wielkopolsce. Tu masz "zrzut z karty" (uwaga gigantyczna ilość fotek, ale byłem gdzieś tam proszony o to, że by pokazać możliwie duża statystycznie próbkę) -
    http://www.dominik.4me.pl/php-digita...php?dir=cyf868
    http://www.dominik.4me.pl/php-digita...php?dir=cyf867
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Macałem dzisiaj X20 świetne wykonanie i ten zoom jak w lustrze, ale co do połapania się w menu aparatu to trzeba się nim dłużej pobawić. Ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie ale obok stał jakiś dalmierz fuji z wymienna optyką i normalnie zapragnąłem go tylko cena mnie sprowadziła na ziemię.

A jakie są różnice między x10 a x20 bo cena tego pierwszego jakaś bardziej przyjemna.

Jak sprawa wygląda z użytkowaniem polara z x10 lub x20 aparat niema problemów ?
    Ostatnio edytowane przez tol2di ; 10-09-2013 o 18:10
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Najwazniejsza roznica pomiedzy X10 i X20 to technologia matrycy: X10 ma EXR a X20 X-Trans - poczytaj sobie o roznicach w necie i zdecyduj co wolisz.
    Polara uzywam bez problemu - kupilem filtr Nisi na znanym portalu aukcyjnym i jestem zadowolony - efekty widac na fotkach. No i zmora Fuji jest slaba bateria ale sa tanie zamienniki i koniecznie trzeba je dokupic.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Mnie w tych X10 przeraził wizjer, dłuuugi tunel, a na koncu obrazek..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Mnie w tych X10 przeraził wizjer, dłuuugi tunel, a na koncu obrazek..
    Po drugiej stronie zobaczysz swoich bliskich !

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świebodzice

Domyślnie

A to dość dziwne, nie wiem jak duże jest pole widzenia w wizjerach najprostszych lustrzanek ale ze sprzętu jaki posiadam to wizjer w X20 ma pole widzenia nie mniejsze niż Fuji S3Pro. Ze względu na ten wizjer odstawiłem na półkę Canona G1x, tam to rzeczywiście jest tragedia. Dodatkowym atutem wizjera X20 są informacje w nim wyświetlane. Myślę, że na dzień dzisiejszy nie ma kompaktu z lepszym wizjerem.

Domyślnie

Tak się jeszcze zastanawiam czy X20 nada się jako podręczny światłomierz dla analogowego dalmierza ze slajdem w środku ?

Wizjer wizjerem ale z założonym polarem i tak trzeba się wspomagać wyświetlaczem żeby zobaczyć efekt. A jak sprawa wygląda z szarą połówką ktoś próbował ?

No ja rodzinkę raczej rzadko będę oglądał w wizjerze prędzej znajomych w górach
    Moja Galeria | Mój Blog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świebodzice

Domyślnie

Ja próbowałem, kupujesz osłonę przeciwsłoneczną, która ma gwint do mocowania filtrów, są z gwintem 52mm i 58mm, do tego holder i możesz korzystać z filtrów Cokin'a.

Domyślnie

Cokina mam bo korzystam z nikosiem, tylko pewnie taka gimnastyka w pełnym manualu ?
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Cokina mam bo korzystam z nikosiem, tylko pewnie taka gimnastyka w pełnym manualu ?
    Moja Galeria | Mój Blog

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów