Szukaj
Ale rozważam też inne możliwości![]()
Pytanie czy wolisz słabszy od konkurencji sprzęt, tylko dlatego, że mozesz podpiąć jakies obiektywy. Przypomnę tylko że chcesz kupić coś małego, więc jesli byś gdzieś miał brać te podczepiane kolubryny, to twój zestaw gwałtownie traci na kompaktowowści. Równie dobrze możesz wtedy zabrać lustro. No i jak często wykorzystasz taki zestaw z teleobiektywem - pewnie kilka razy jak to bywa w przypadku kupowania czegoś na zasadzie, że się przyda i jest opcja niż gdy jest rzeczywiscie na to zapotrzebowanie.
Völkchlor
Podejrzewam że tylko kilka razy w domu chcąc sfocić ptaka lub inne dzikie zwierzę łażące w okolicy, bo tachanie czegoś więcej odpada w góry. W tym momencie noszę ze sobą tylko lustro analogowe (lżejsze niż lustro cyfrowe z zoomem 18-70) z podpiętym szkłem 35mm i mi to wystarcza choć czasem 60mm by się przydało ale waga tego zestawu robi się większa.
x20, tylko chyba się już w cenie nie mieści...
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Fajny ten X20 spodobał mi się a orientuje się ktoś jak działa symulacja materiałów odwracalnych Provia, Velvia
Potraktuj to jako posiadanie przez Fuji praw do używania tych nazw![]()
Völkchlor
No tak czyli taki bajer który nic nie daje, szkoda bo lubię Provię i Velvię.
nie mowię ze nic nie daje, ale jak się fociło na velvii i provii to raczej ekhem..
Völkchlor
Ja cały czas slajdy robię na wycieczkach lustrem, ale teraz wpadłem na pomysł kompakt lub coś z dalmierzy cyfrowego do pstryków, a slajd do krajobrazu i jakiś ciekawszych ujęć na szlaku z grupą
edyta:
A tandem Dalmierz analogowy i cyfrowy by mnie ucieszyły całkowicie![]()
Skontaktuj się z nami