Close

Strona 607 z 2397 PierwszyPierwszy ... 10750755759760560660760860961765770711071607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 061 do 6 070 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Michel, sprawdzałeś może jakieś voitki/leiki ze speedboosterami?
    Sprawdzałem Summiluxa-R 50 mm ze Speed Boosterem, wszystko było ładnie oprócz sporej beczki (większej, niż z Lens Turbo).
    Obiektywów z mocowaniem Leica M nie ma jak sprawdzić (chyba, że jako obiektywy makro)...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    A ja od soboty przez tydzień będę latał z NEXem i EX'em po Gdyni i mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe foty . 3 karty pamięci po 8GB po 2 aku na aparat i jazda.
    O tydzień się spóźniłeś

Domyślnie

Ja chciałem w góry ale się ukochana uparła na morze tak jak by wody jej mało było
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

kit 18-55 i filtr ND x8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    kit 18-55 i filtr ND x8
    wow.com, Panie

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    to jest wyjscie ostateczne - przynajmniej dla mnie
    bo albo zostaje w nexie, albo ide do innego systemu. Na pewno nie bede mial dwoch. juz tak mialem i nie chce wracac.
    A co masz przeciwko wiekszej ilosci systemow?
    Pytam z ciekawosci, bo przez Nex-a niestety doszedl mi pare miesiecy temu 3-ci system..
    Najbardziej mnie cieszy na horyzoncie nowy 18-105 w Nex-ie, ale ze to "G" pewnie bedzie bardzo drogi, mam nadzieje ze nie bedzie zbyt duzy, bo to jednak zniecheca.

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie chciałbym żeby zabrzmiało to jak apoteoza E-systemu, ale jakiego tele innego niż E55-210 można się by się spodziewać, jaki stanowiłby z nexem jakąś konkurencję?
    Do Nex-a innego tele nie ma, jak 55-210.
    Natomiast u konkurencji to w NX jest odpowiednik 50-200, ktory wydaje mi sie ostrzejszy i ciut lepszy, ale pewnie to i tak kosmetyczne roznice..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Natomiast u konkurencji to w NX jest odpowiednik 50-200, ktory wydaje mi sie ostrzejszy i ciut lepszy, ale pewnie to i tak kosmetyczne roznice..
    Jest takie powiedzenie: nie czas żałować róż, gdy płoną lasy.

Lasy fotografowania, róże kosmetycznych różnic i dywagacji...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

A czy ktoś używa NEXa z Heliosem?

Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Jest takie powiedzenie: nie czas żałować róż, gdy płoną lasy.
    Jakze pouczajace powiedzenie z "Wenedy", powinno byc mottem w tym watku (i nie tylko),
    dla mnie i dla kazdego, kto ma rozne rozterki i dylematy w stylu:
    "Ludzie hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie… i nie znajdują w nich tego
    czego szukają" (Antoine de Saint – Exupery).
    Nie warto martwic sie, gdy cos jest niedoskonale, bo z tego rodza sie dylematy i inne "ciemnosci egipskie", a my tracimy swoj jakze bezcenny czas, na rzeczy malo istotne, popadajac w trudne wybory..
    Trzeba brac zycie za rogi i robic zdjecia, wykorzystujac w jak najlepszy mozliwy sposob swoj sprzet..
    bo.. (skoro poezyjnie to..)
    "Czymże jest nazwa? To, co zowiem różą, pod inną nazwą równie by pachniało" W. Shakespeare.
    Reszta, to tylko drobiazgi na ktore nie warto tracic czas..
    Lasy fotografowania, róże kosmetycznych różnic i dywagacji...
    Swietnie ujete.. lepiej zajac sie tym co wazniejsze, pieknymi zdjeciami, a roze odstawic na bok, albo wziac jakakolwiek, nie przejmujac sie szczegolami, bo zycie jest krotkie, a mozna stracic tak wiele..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Za cienki jestem, żeby z wami wchodzić w dyskusję o poezji..
    Ale za to wyciekło (SAR) zdjęcie nowych szkiełek:

Powiedziałbym, że 18-105 nie jest duży.. jest ogromny. 16-70.. na granicy akceptacji.. zobaczymy

Strona 607 z 2397 PierwszyPierwszy ... 10750755759760560660760860961765770711071607 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów