Szukaj
Ja chciałem w góry ale się ukochana uparła na morze tak jak by wody jej mało było
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
kit 18-55 i filtr ND x8
A co masz przeciwko wiekszej ilosci systemow?
Pytam z ciekawosci, bo przez Nex-a niestety doszedl mi pare miesiecy temu 3-ci system..
Najbardziej mnie cieszy na horyzoncie nowy 18-105 w Nex-ie, ale ze to "G" pewnie bedzie bardzo drogi, mam nadzieje ze nie bedzie zbyt duzy, bo to jednak zniecheca.
Do Nex-a innego tele nie ma, jak 55-210.
Natomiast u konkurencji to w NX jest odpowiednik 50-200, ktory wydaje mi sie ostrzejszy i ciut lepszy, ale pewnie to i tak kosmetyczne roznice..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
A czy ktoś używa NEXa z Heliosem?
Nikon D*** vs. Sony NEX **
Jakze pouczajace powiedzenie z "Wenedy", powinno byc mottem w tym watku (i nie tylko),
dla mnie i dla kazdego, kto ma rozne rozterki i dylematy w stylu:
"Ludzie hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie… i nie znajdują w nich tego
czego szukają" (Antoine de Saint – Exupery).
Nie warto martwic sie, gdy cos jest niedoskonale, bo z tego rodza sie dylematy i inne "ciemnosci egipskie", a my tracimy swoj jakze bezcenny czas, na rzeczy malo istotne, popadajac w trudne wybory..
Trzeba brac zycie za rogi i robic zdjecia, wykorzystujac w jak najlepszy mozliwy sposob swoj sprzet..
bo.. (skoro poezyjnie to..)
"Czymże jest nazwa? To, co zowiem różą, pod inną nazwą równie by pachniało" W. Shakespeare.
Reszta, to tylko drobiazgi na ktore nie warto tracic czas..
Swietnie ujete.. lepiej zajac sie tym co wazniejsze, pieknymi zdjeciami, a roze odstawic na bok, albo wziac jakakolwiek, nie przejmujac sie szczegolami, bo zycie jest krotkie, a mozna stracic tak wiele..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Za cienki jestem, żeby z wami wchodzić w dyskusję o poezji..
Ale za to wyciekło (SAR) zdjęcie nowych szkiełek:
Powiedziałbym, że 18-105 nie jest duży.. jest ogromny. 16-70.. na granicy akceptacji.. zobaczymy![]()
Skontaktuj się z nami