Close

Strona 586 z 2397 PierwszyPierwszy ... 8648653657658458558658758859663668610861586 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 851 do 5 860 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Co masz na myśli pisząc słaby optycznie i dlaczego 18-140 miałby być lepszy optycznie?
    Przez to ze nie posiada stabilizacji, jest on slabszy, czyz nie?
    18-140 ma VR tak samo jak 18-105. wiec to bedzie porownywalna klasa.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    trudno, zeby wzbudzil, skoro bez stabilizacji i dosc slaby optycznie w porownaniu do 18-105.
    Napisałaś że bez stabilizacji I słaby optycznie. Poza tym stabilizacja to raczej cecha mechaniczna, a nie optyczna, nie ma zbytniego wpływu na dawany obrazek, tylko ułatwia posługiwanie się sprzętem. Niekoniecznie jest też wyznacznikiem klasy sprzętu, np. chyba żaden zeiss nie ma stabilizacji;]

Domyślnie

Znacznie łatwiej (czyli taniej) zrobić stabilizację niż optykę na przyzwoitym poziomie. A jedno drugiego nie zastąpi, mimo, że marketing dorabia do tego swoje teorie.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Napisałaś że bez stabilizacji I słaby optycznie. Poza tym stabilizacja to raczej cecha mechaniczna, a nie optyczna, nie ma zbytniego wpływu na dawany obrazek, tylko ułatwia posługiwanie się sprzętem. Niekoniecznie jest też wyznacznikiem klasy sprzętu, np. chyba żaden zeiss nie ma stabilizacji;]
    To wez wylacz stablizacje w obiektywie, i zobacz ile bedziesz mial nieporuszonych zdjec, a na dodatek mozesz zapomniec o filmowaniu obiektywem bez stabilizacji.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Z drugiej strony też marketing jak ktoś z zeissa stwierdził że nie robią stabilizacji bo może negatywnie wpływać na jakość zdjęć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    ... chyba żaden zeiss nie ma stabilizacji;]
    Więc wszystkie są słabe optycznie

Domyślnie

VR na wiekszych ogniskowych ma duze znaczenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    To wez wylacz stablizacje w obiektywie, i zobacz ile bedziesz mial nieporuszonych zdjec, a na dodatek mozesz zapomniec o filmowaniu obiektywem bez stabilizacji.
    Droga Mekano, nie mam poruszonych zdjęć z żadnego stabilizowanego czy nie, elektronicznego czy manualnego obiektywu chyba że tego sam chcę jako element twórczy...
    Od lat filmowano obiektywami bez stabilizacji...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Droga Mekano, nie mam poruszonych zdjęć z żadnego stabilizowanego czy nie, elektronicznego czy manualnego obiektywu chyba że tego sam chcę jako element twórczy...
    Od lat filmowano obiektywami bez stabilizacji...
    Jak robisz zdjecia jakas stalka bez VR to nie ma roznicy bo jest jasne swiatlo, przy krotkich ogniskowych tez to wiekszego znaczenia nie ma, ale na dlyzszych ogniskowych stabilizacja sie bardzo przydaje, poza tym wystarczy porownac takie tele od Nikona 70-300 vs 70-300 VR, i co nie powiesz mi ze ten 70-300 bez vr bedzie tak samo dobry jak 70-300 ze stabilizacja.

I jeszcze jedno, widze ogromna przepasc na filmikach z obiektywu sony 18-55 OSS, vs 20-50, bez stabilizacji, w Nexie jest wszystko ladne stabilne, natomiast brak stabilizacji w 20-50 sprawia wieksze/mniejsze drgania i nic mnie nie przekona, ze nie ma zadnej roznicy.

Domyślnie

Interesuje mnie możliwość podłączenia Nexa do tableta aby mieć większy wyświetlacz Jak to działa, nie ma żadnych komplikacji, tablet może być dowolny? Trzeba dokupić jakąś przejściówkę OTG? Są jakieś programy do sterowania aparatem Nex na Androida?

Strona 586 z 2397 PierwszyPierwszy ... 8648653657658458558658758859663668610861586 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów