Close

Strona 542 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4244249253254054154254354455259264210421542 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 411 do 5 420 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uel Zobacz posta
    Do kompletu brakuje różowego Nikona "1"
    Do kompletu brakuje RX100 albo jakis obiektyw inny niz 18-55 ;D przy tym samsungu wyglada strasznie jak sie go otworzy , a ten Samsung bardzo ladny jest, nie bylo niestety rozowego koloru ;]
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Do kompletu brakuje RX100 albo jakis obiektyw inny niz 18-55 ;D przy tym samsungu wyglada strasznie jak sie go otworzy , a ten Samsung bardzo ladny jest, nie bylo niestety rozowego koloru ;]
    Masz czarny obiektyw w Nikonie, srebrny w Nexie, biały w Samsungu... Brakuje różowego... Ale trzaba przyznać, że z tego zestawu Nexik dysponuje najdłuższym... obiektywem

Domyślnie

Nex-3N jest malutki. Z jakimś naleśnikiem (albo z 1650 w pozycji do transportu) to byłby chyba najmniejszy wśród tej gromadki.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Gdy zobaczyłem pierwsze NEXy z jakimś pierwszym naleśnikiem, pomyślałem sobie: "Jaki fajny aparat!", ale gdy zobaczyłem je z obiektywami 18-55, od razu pomyślałem sobie, że Sony postanowiło zaoszczędzić i zamiast wykorzystać fakt, że NEXy nie mają komory lustra i wyprodukować odpowiednio mały obiektyw, postanowiło zaoszczędzić i wzięło stary obiektyw 18-55 od lustrzanek, dostosowując go do mocowania E. Bo ten obiektyw wymiarami zupełnie nie pasuje do aparatów!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Po drugim, trzecim cyklu rozładowania/naładowania powinieneś dojść do kilku (ilu dokładnie to już zależy od tego co tam z tym aparatem będziesz robił) setek zdjęć.
    Problem w tym że tych kilka cykli już było, aparat i akumulator nie są nowe...

Co do wrażeń, hmmm w nie porównuje do D700 bo to nie sensu, ale do d70s już bardziej ten zestaw jak dla mnie tylko do statystycznych tematów, próbowałem fotografować modelki na wybiegu przy bardzo dobry oświetleniu słonecznym i AF niestety nie wyrabiał, obiektyw zbyt często przejeżdzał zakres nigdzie nie trafiając
    Ostatnio edytowane przez Lucas Z ; 08-07-2013 o 18:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas Z Zobacz posta
    Problem w tym że tych kilka cykli już było, aparat i akumulator nie są nowe...
    Pezet rzeczywiście trochę żre baterię, ale te dwie stówki powinien na jednej zrobić bez łaski i to bez jakiegoś przesadnego oszczędzania... rozejrzyj się w okolicy za inną baterią, dla sprawdzenia. Albo kup - i tak na jednej raczej nie przeżyjesz.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jeżeli kogoś interesuje, czym jest pezet w dziedzinie optycznej, trzy sample z 16mm f8: https://www.dropbox.com/sh/ckwvhbgrx...23upGWDI/pezet
    Puszka 5n z fw1.02 vs LR na neutralnych ustawieniach (dorzuciłem tylko z 500K do WB, bo LR oziębia względem puszki) raz bez korekcji, raz z korekcją szkła.
    Fragmentu poręczy balkonu (prostej!) oczywiście w kadrze nie widziałem.

Ważna rzecz w związku z pezet (chyba dotyczy to jedynie 5n): podgląd rawa z pezeta jest koszmarnej jakości. Po prostu musimy pamiętać, że to co zobaczymy w domu będzie wyglądać dużo lepiej. Jeżeli komuś to bardzo dokucza, niech robi raw+jpg.

Edit: sprawdziłem - podgląd ma 1616x1080, więc nic dziwnego że jest masakra na lcd - powiększenie 100% jest ekstrapolowane.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 08-07-2013 o 21:31

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

@Mariusz, czyli zdjęcie nr 3 takie będę miała prosto z puszki bez obróbek w postpr. w jpg? NEX sam skoryguje to co widać (!) na nr 1? Sorry za moje naiwne pytania ale czy NEX6 też sam koryguje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    @Mariusz, czyli zdjęcie nr 3 takie będę miała prosto z puszki bez obróbek w postpr. w jpg?
    Tak. Więcej - taki kadr będziesz widziała też na lcd.

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    NEX sam skoryguje to co widać (!) na nr 1? Sorry za moje naiwne pytania ale czy NEX6 też sam koryguje?
    Począwszy od 5n (z firmware 1.02) wszystkie nexy tak zrobią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Wie ktoś gdzie można zakupić korpus 5n? Szukam szukam ale wszedzie już tylko 5r....
    Widziałem wczoraj w EURO na Puławskiej z 18-55 ale w cenie zbliżonej do 5R, więc specjalnego sensu nie widzę w jego zakupie.

Strona 542 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4244249253254054154254354455259264210421542 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów