A ja sobie kupiłem chińskie Hot Shoe do 5N. Nawet działa![]()
Szukaj
A ja sobie kupiłem chińskie Hot Shoe do 5N. Nawet działa![]()
C5050Z i jakieś APS-C...
sssmok - bardzo ciekawy link, zastanawia mnie dlaczego przy starszych obiektywach - "Ustawić funkcję Front Curtain Shutter [Pierwsza kurtyna migawki] na Off "
Widziałem gdzieś taki wykaz lamp, które na stykach stopki mają wysokie napięcie (taka lampa może uwalić nexa jak nic), wiec lepiej sprawdzaj sobie wcześniej co do tego Hot Shoe podpinasz.
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Link ciekawy, ale tak jestem wkurzony sprawą z HVL-F20M, że nawet dokładnie go nie przeglądałem...
Ale ja mam stare obiektywy, jeśli 18-55 i 55-210 można do nich zaliczyć i nic nie ustawiałem na Off, a jednak wszystko dobrze działa, chyba że po przestawieniu działało by jeszcze lepiej
A i jeszcze, co do linka, jeśli w miejsce NEX-6 wpiszesz NEX-5N, to lista zmieni się na ten właśnie model.
No cóż, znowu przyszło mi edytować: Ta funkcja Front Curtain Shutter ustawiana na Off dotyczy obiektywów z lustrzanek sony zakładanych poprzez adapter LA-EA1. Tak to przynajmniej zrozumiałem.
Ostatnio edytowane przez sssmok ; 24-05-2013 o 10:59
Na bardziej globalnej stronie Sony, Nex 6 jest wypisany jako kompatybilny z tą lampą :
http://store.sony.com/p/Sony-Alpha-A...#compatability
No i bądź tu mądry człowieku...
Fujan ,
Cześć, ostatni raz pozwolę sobie pozawracać Wam głowę w kwestii RX100
4 zdjęcia, po 2 zrobione dwoma aparatami Sony, tanim zwykłym i drogim "niezwykłym", oba na automatycznym ustawieniu i nie mogę pojąć, dlaczego ten pierwszy lepszy jest od tak dobrego technicznie - drugiego. Za chwil kilka mam wakacyjny wypad i groza... bo mam tylko RX, na szczęscie jednak przywłaszczam sobie starą Minoltę z 4 megapikselami, kóra lepiej sobie pewnie poradzi z krajobrazami od RX. Czy tylko mnie się wydaję, że z tym RX jest coś nie halo?
https://picasaweb.google.com/1184107...KqcgKXLiIC2bQ#
Mam też pytanie odnośnie D5100, czy to prawda, że on przejaskrawia kolory?
Pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami