Close

Strona 482 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3824324724804814824834844925325829821482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 811 do 4 820 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

A ja sobie kupiłem chińskie Hot Shoe do 5N. Nawet działa
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

sssmok - bardzo ciekawy link, zastanawia mnie dlaczego przy starszych obiektywach - "Ustawić funkcję Front Curtain Shutter [Pierwsza kurtyna migawki] na Off "

Domyślnie

Widziałem gdzieś taki wykaz lamp, które na stykach stopki mają wysokie napięcie (taka lampa może uwalić nexa jak nic), wiec lepiej sprawdzaj sobie wcześniej co do tego Hot Shoe podpinasz.
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    sssmok - bardzo ciekawy link, zastanawia mnie dlaczego przy starszych obiektywach - "Ustawić funkcję Front Curtain Shutter [Pierwsza kurtyna migawki] na Off "
    Link ciekawy, ale tak jestem wkurzony sprawą z HVL-F20M, że nawet dokładnie go nie przeglądałem...
    Ale ja mam stare obiektywy, jeśli 18-55 i 55-210 można do nich zaliczyć i nic nie ustawiałem na Off, a jednak wszystko dobrze działa, chyba że po przestawieniu działało by jeszcze lepiej
    A i jeszcze, co do linka, jeśli w miejsce NEX-6 wpiszesz NEX-5N, to lista zmieni się na ten właśnie model.
    No cóż, znowu przyszło mi edytować: Ta funkcja Front Curtain Shutter ustawiana na Off dotyczy obiektywów z lustrzanek sony zakładanych poprzez adapter LA-EA1. Tak to przynajmniej zrozumiałem.
    Ostatnio edytowane przez sssmok ; 24-05-2013 o 10:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sssmok Zobacz posta
    W lutym Sony hucznie zapowiedziało nową lampę błyskową HVL-F20M, która miała między innymi współpracować z Nex-6. Ucieszyłem się więc, że w końcu bez problemu będę mógł doświetlać sobie fotki w gorszych warunkach oświetleniowych. Ale ostatnio Sony wycofało z wykazu kompatybilnych aparatów Nexa-6. Tak na wszelki wypadek napisałem do Sony z pytaniem, co jest grane... A tu zonk.
    Na bardziej globalnej stronie Sony, Nex 6 jest wypisany jako kompatybilny z tą lampą :
    http://store.sony.com/p/Sony-Alpha-A...#compatability

Domyślnie

No i bądź tu mądry człowieku...

Domyślnie

No i bądź tu mądry człowieku...
    Ja Ci powiem, że po ostatnim rozkręceniu tego wizjera optycznego, wiem jedno - po Sony można się spodziewać wszystkiego... normalnie, jakby mi wypadła karteczka z manifestem: "nie wiemy tak do końca co robimy, ale wierzymy że będzie fajnie!"

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Widziałem gdzieś taki wykaz lamp, które na stykach stopki mają wysokie napięcie (taka lampa może uwalić nexa jak nic), wiec lepiej sprawdzaj sobie wcześniej co do tego Hot Shoe podpinasz.
    To jest istotne już od kilku(nastu) lat w większości aparatów z elektroniką
    Zapiąłem tylko wyzwalacz. Ta śrubeczka nie wygląda na tyle solidnie by utrzymać coś większego :-/
    C5050Z i jakieś APS-C...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cześć, ostatni raz pozwolę sobie pozawracać Wam głowę w kwestii RX100
    4 zdjęcia, po 2 zrobione dwoma aparatami Sony, tanim zwykłym i drogim "niezwykłym", oba na automatycznym ustawieniu i nie mogę pojąć, dlaczego ten pierwszy lepszy jest od tak dobrego technicznie - drugiego. Za chwil kilka mam wakacyjny wypad i groza... bo mam tylko RX, na szczęscie jednak przywłaszczam sobie starą Minoltę z 4 megapikselami, kóra lepiej sobie pewnie poradzi z krajobrazami od RX. Czy tylko mnie się wydaję, że z tym RX jest coś nie halo?
    https://picasaweb.google.com/1184107...KqcgKXLiIC2bQ#

Mam też pytanie odnośnie D5100, czy to prawda, że on przejaskrawia kolory?

Pozdrawiam

Strona 482 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3824324724804814824834844925325829821482 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów