I niektórzy mówili, że tym telezoomem nie da się robić dobrych zdjęć.
Szukaj
I niektórzy mówili, że tym telezoomem nie da się robić dobrych zdjęć.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dzięki za miłe słowa.
Właśnie przez ten obiektyw chce przejść na coś innego, brakuje mi dłuższej ogniskowej i lepszego kontrastu, na tych zdjęciach musiałem ostro go podbijać.
Tylko nie mogę się jakoś rozstać z tym co mam![]()
Piękne te zdjęcia. Masz oko.
Tomek
| tohu wawohu |
Spadek kontrastu przy zdjęciach silnym teleobiektywem to normalka, i nie zawsze winny jest obiektyw - także zamglenie, ruch powietrza, itd.
Poza tym, do bezlusterkowców trudno znaleźć coś dłuższego, niż 200 mm. Chyba, że przeszedłbyś na m4/3.
Elegancka seria
W sumie jak fe70-200/4 waży z 800g to równie dobra wersja tylko na apsc może mogłaby z 500g przy rozsądnych rozmiarach...
Dzięki Panowie.
Warto było zarwać nockę i spać (leżeć) w samochodzie 3 godziny czekając na świt
Miałem też szczęście bo początkowo planowałem wschód na Wysokim Wierchu, ale jak tylko ruszyłem w kierunku szczytu zobaczyłem wspaniałe widoki, na dodatek mokra trawa prawie po kolana zdecydowała że z wyjściem na szczyt poczekałem aż wyjdzie słońce. I opłacało się bo ze szczytu nie widziałbym tego zbocza tak jak na zdjęciach.
Polecam wszystkim Lesnickie sedlo - po słowackiej stronie Pienin. Wspaniałe widoki i tylko 45 min na pasmo graniczne - min. Wysoki Wierch.
Co do tele - to mocno się zastanawiam nad Tamronem 70-300 lub Nikon 70-300 pod APSC. Miałem okazję bawić się tym pierwszym z Canonen. Świetna stabilizacja, praca z tym obiektywem jest dużo lepsza niż z 55-210 z Nex 5N. Z nexem bardziej drżą mi ręce, łatwiej o poruszone zdjęcie.
Robisz tele na zombie?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie kumam o co Ci chodzi![]()
Na zombie, czyli trzymając aparat przed sobą w wyciągniętych rękach. Jedyna możliwa pozycja przy fotografowaniu aparatem bez celownika.
Tamron 70-300 VC USD to fajny obiektyw (mam do Nikona), ale mały to on nie jest.
Skontaktuj się z nami