Ktoś kiedyś pisał że wyłączenie czegoś tam w menu w nexie 5r lub 6 przyspiesza pracę AF lub czyni ją bardziej precyzyjną. Przypomnicie co to było?
Szukaj
Ktoś kiedyś pisał że wyłączenie czegoś tam w menu w nexie 5r lub 6 przyspiesza pracę AF lub czyni ją bardziej precyzyjną. Przypomnicie co to było?
Lampę à la dynia.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ja bym jeszcze zakręcał dodatkowo... a Ty ty o prostowaniu![]()
Wspominałem Wam że za 15 złotych nabyłem odpustową zabawkę z dzieciństwa (kiedym tego wyrafinowanego gustu i smaku jeszcze nie posiadał) czyli... filtr gwiazdkowy!
Przy okazji: naprawdę niezła jest stabilizacja w PZ - to poniżej jest na 1/13s przy ogniskowej 50mm. Czyli jakby małe 3EV.
W lutym Sony hucznie zapowiedziało nową lampę błyskową HVL-F20M, która miała między innymi współpracować z Nex-6. Ucieszyłem się więc, że w końcu bez problemu będę mógł doświetlać sobie fotki w gorszych warunkach oświetleniowych. Ale ostatnio Sony wycofało z wykazu kompatybilnych aparatów Nexa-6. Tak na wszelki wypadek napisałem do Sony z pytaniem, co jest grane... A tu zonk. Dostałem taką odpowiedź:
Szanowny Panie
Dziękujemy za kontakt z firmą Sony.
W nawiązaniu do korespondencji informuję, iż opierając się na informacjach podanych na poniższej stronie internetowej podaje do wiadomości, że lampa błyskowa o modelu HVL-F20M nie jest kompatybilna z NEX-6.
http://www.sony.pl/product/dsa-flash...e-produkty#tab
Listę produktów i lamp błyskowych kompatybilnych z Pańskim aparatem można znaleźć na poniższej stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/produc.../compatibility
W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o informację zwrotną mailem lub kontakt telefoniczny pod podanymi poniżej danymi kontaktowymi:
Telefon: 801 382 462
E-mail: [email protected]
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Z wyrazami szacunku,
Monika Ziolkowska
SONY SUPPORT TEAM
SUPPORT: http://www.sony.pl/support/pl
Człowiek, czyli jasię naczekał. a cierpliwość nie jest moją mocna stroną, a tu proszę, za darmo ktoś mi podniósł ciśnienie.
Teraz nie wiem, czy nie wierzyć w ich informację i czekać dalej cierpliwie, co z tego wyniknie, czy olać tę ich nową lampę i zaopatrzyć się w HVL-F20AM + adapter ADP-MAA. Jedyne, co z tego dobre, że Sony podało linka do dokładnego wykazu kompatybilnych z Nexem-6 akcesoriów.
Tylko interesuje mnie, do czego w takim razie ma służyć stopka ISO w Nex-6, bo chyba nie do większej od niego lampy HVL-F60M.
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
[quote=MariuszJ;3135813]Wspominałem Wam że za 15 złotych nabyłem odpustową zabawkę z dzieciństwa (kiedym tego wyrafinowanego gustu i smaku jeszcze nie posiadał) czyli... filtr gwiazdkowy!
Też gdzieś taki mam i jak pamiętam, efekty były niezłe, ale gdzieś mi się zapodział. W ogóle niektóre wynalazki sprzed wieków dzisiaj wywołują uśmiech na twarzy, ale w końcu facet to duże dziecko i chociaż pobawić się jest czym![]()
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Skontaktuj się z nami