Close

Strona 481 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3814314714794804814824834915315819811481 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 801 do 4 810 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ktoś kiedyś pisał że wyłączenie czegoś tam w menu w nexie 5r lub 6 przyspiesza pracę AF lub czyni ją bardziej precyzyjną. Przypomnicie co to było?

Domyślnie

Wspomagania AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Wspomagania AF
    Chodzi o lampkę doswietlajaca?

Domyślnie

Lampę à la dynia.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    Odnoga Jeziora Niegocin, z tego co pamiętam, miejscowość Rydzewo,
    Czym prostujesz "rybę"?
    ECF1
    Ha, czyli dobrze trafiłem Pewnie nawet z pomostu czarnego łabędzia. Tutaj sprzed wielu lat moje, jeszcze z D50 parę pomostów obok

A prostuję w fisheye-hemi, polecam!

Domyślnie

A ma ktoś plugin na prostowanie wiru z fukiena?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ja bym jeszcze zakręcał dodatkowo... a Ty ty o prostowaniu

Domyślnie

Wspominałem Wam że za 15 złotych nabyłem odpustową zabawkę z dzieciństwa (kiedym tego wyrafinowanego gustu i smaku jeszcze nie posiadał ) czyli... filtr gwiazdkowy!

Przy okazji: naprawdę niezła jest stabilizacja w PZ - to poniżej jest na 1/13s przy ogniskowej 50mm. Czyli jakby małe 3EV.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

W lutym Sony hucznie zapowiedziało nową lampę błyskową HVL-F20M, która miała między innymi współpracować z Nex-6. Ucieszyłem się więc, że w końcu bez problemu będę mógł doświetlać sobie fotki w gorszych warunkach oświetleniowych. Ale ostatnio Sony wycofało z wykazu kompatybilnych aparatów Nexa-6. Tak na wszelki wypadek napisałem do Sony z pytaniem, co jest grane... A tu zonk. Dostałem taką odpowiedź:

Szanowny Panie

Dziękujemy za kontakt z firmą Sony.

W nawiązaniu do korespondencji informuję, iż opierając się na informacjach podanych na poniższej stronie internetowej podaje do wiadomości, że lampa błyskowa o modelu HVL-F20M nie jest kompatybilna z NEX-6.

http://www.sony.pl/product/dsa-flash...e-produkty#tab

Listę produktów i lamp błyskowych kompatybilnych z Pańskim aparatem można znaleźć na poniższej stronie:

http://www.sony.pl/support/pl/produc.../compatibility

W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o informację zwrotną mailem lub kontakt telefoniczny pod podanymi poniżej danymi kontaktowymi:
    Telefon: 801 382 462
    E-mail: [email protected]
    Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Z wyrazami szacunku,

Monika Ziolkowska
    SONY SUPPORT TEAM
    SUPPORT: http://www.sony.pl/support/pl

Człowiek, czyli ja się naczekał. a cierpliwość nie jest moją mocna stroną, a tu proszę, za darmo ktoś mi podniósł ciśnienie.
    Teraz nie wiem, czy nie wierzyć w ich informację i czekać dalej cierpliwie, co z tego wyniknie, czy olać tę ich nową lampę i zaopatrzyć się w HVL-F20AM + adapter ADP-MAA. Jedyne, co z tego dobre, że Sony podało linka do dokładnego wykazu kompatybilnych z Nexem-6 akcesoriów.
    Tylko interesuje mnie, do czego w takim razie ma służyć stopka ISO w Nex-6, bo chyba nie do większej od niego lampy HVL-F60M.
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

[quote=MariuszJ;3135813]Wspominałem Wam że za 15 złotych nabyłem odpustową zabawkę z dzieciństwa (kiedym tego wyrafinowanego gustu i smaku jeszcze nie posiadał ) czyli... filtr gwiazdkowy!

Też gdzieś taki mam i jak pamiętam, efekty były niezłe, ale gdzieś mi się zapodział. W ogóle niektóre wynalazki sprzed wieków dzisiaj wywołują uśmiech na twarzy, ale w końcu facet to duże dziecko i chociaż pobawić się jest czym
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Strona 481 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3814314714794804814824834915315819811481 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów