Close

Strona 6 z 110 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Jak jest różnica w szybkości edycji między Lr4 i Lr5 ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jak jest różnica w szybkości edycji między Lr4 i Lr5 ?
    Ja nie zauważyłem różnic - poza narzędziem Spot Removal. To nowe potrafi mi zamrażać na chwilę całego kompa (kiedy maluje się dowolny kształt). Jednak w innych przypadkach nie zauważyłem przyspieszenia ani spowolnienia. Równie dobrze mógłby to być Lightroom 4.5 (z czego bym się cieszył, bo nie trzeba by kupować upgrade'u )

Domyślnie

potwierdzam, roznicy w szybkosci nei widac. spot mrozi kompa. nowy lr pozera mnostwo RAM. chyba troche przerost nazywanie tego LR5

Domyślnie

dzięki; czyli nie zachęca do upgrade
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    dzięki; czyli nie zachęca do upgrade

nie zacheca. byc moze cos poprawia w finalnej wersji. ja bym sie moze skusil ze wzgledu na ten filtr gradientowy, ale moim zdaniem wyglada bardzo nienaturalnie. widac siermieznosc jego dzialania na zdjeciach. brakuje takiego ficzera, ktory bylby na tyle istotny, ze zmiana bylaby ekonomicznie uzasadniona. no ale... w wersji finalnej moze byc zupelnie inaczej.

Domyślnie

Mnie się podoba nowa korekta geometrii obiektywu. Nowy Spot Removal (gdy go przyspieszą) też będzie fajny. No i NARESZCIE jest podgląd na pełnym ekranie (F) Ale wg mnie te wszystkie funkcje to tak na wersję 4.5.

Domyślnie

jak dla mnie dziala szybciej
    ale ja przewaznie uzywam go nieco inaczej - pracuje nad kilkoma zdjeciami, eksportuje je, a w czasie eksportu pracuje nad kolejnymi kilkoma. LR4 w takim przypadku po prostu zapychal sie i nie dalo sie nawet wykadrowac zdjecia. Natomiast LR5 przy takiej pracy w zasadzie nie sprawia problemow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    jak dla mnie dziala szybciej
    ale ja przewaznie uzywam go nieco inaczej - pracuje nad kilkoma zdjeciami, eksportuje je, a w czasie eksportu pracuje nad kolejnymi kilkoma. LR4 w takim przypadku po prostu zapychal sie i nie dalo sie nawet wykadrowac zdjecia. Natomiast LR5 przy takiej pracy w zasadzie nie sprawia problemow
    Fakt, ja prawie nigdy nie działam w ten sposób - raczej cierpliwie pracuję nad kolejnymi zdjęciami, po czym eksportuję je wszystkie i na tym kończę pracę Dla mnie szybkość pracy to aktywowanie kolejnych narzędzi, przełączanie między widokiem Library i Develop oraz otwieranie zdjęć w Photoshopie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    No i NARESZCIE jest podgląd na pełnym ekranie (F)
    W LR4 także jest podgląd na pełnym ekranie, trzeba wcisnąć dwukrotnie klawisz F (jedno kliknięcie chowa pasek). Czy może to nowe czymś się różni?
    N

Domyślnie

Adobe Product Manager Tom Hogarty stressed that Adobe has, ‘no plans to make Lightroom subscription-only at any point in the future.’

Strona 6 z 110 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów