Close

Strona 7 z 108 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

jak dla mnie dziala szybciej
    ale ja przewaznie uzywam go nieco inaczej - pracuje nad kilkoma zdjeciami, eksportuje je, a w czasie eksportu pracuje nad kolejnymi kilkoma. LR4 w takim przypadku po prostu zapychal sie i nie dalo sie nawet wykadrowac zdjecia. Natomiast LR5 przy takiej pracy w zasadzie nie sprawia problemow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    ale ja przewaznie uzywam go nieco inaczej - pracuje nad kilkoma zdjeciami, eksportuje je, a w czasie eksportu pracuje nad kolejnymi kilkoma. LR4 w takim przypadku po prostu zapychal sie i nie dalo sie nawet wykadrowac zdjecia. Natomiast LR5 przy takiej pracy w zasadzie nie sprawia problemow
    Fakt, ja prawie nigdy nie działam w ten sposób - raczej cierpliwie pracuję nad kolejnymi zdjęciami, po czym eksportuję je wszystkie i na tym kończę pracę Dla mnie szybkość pracy to aktywowanie kolejnych narzędzi, przełączanie między widokiem Library i Develop oraz otwieranie zdjęć w Photoshopie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Ja ostatnio zainwestowałem w SSD Samsung 840 PRO 512 GB. Mam na nim system i katalog dla importu do Lightrooma.
    Po za tym i7, 16Gb RAM, GFORCE 680 GTX i HDD 4TB.
    W Lightroom 5 BETA export 2000 NEFÓW (każdy 60 MB) do JPG-a w rozmiarze 6 Mpixeli i 240 px (wychodzi 4 MB) na moim dość dobrze wypasionym kompie zajmuje 2 godziny. I L5 zagospodarował 8 GB RAMU na swoje potrzeby (użycie procka 30%).

P.S. chyba dokupię RAMU do 32 GB, bo to się zrobiło wąskie gardło
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

Adobe Product Manager Tom Hogarty stressed that Adobe has, ‘no plans to make Lightroom subscription-only at any point in the future.’

Domyślnie

Mogliby przy ściemnianiu narzędzi wywalić tę białą obwódkę wokół zdjęcia, któej wcześniej nie było...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

są może jakieś przecieki dotyczące ceny wersji produkcyjnej ?

zatrzymałem się na LR 3.6, nie wiem czy brać 4 w sumie atrakcyjnej cenie czy może spokojnie czekać na 5 która będzie kosztować ... no właśnie ... ile ?
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Dla mnie szybkość eksportu to akurat najmniejszy problem. Wywołuję zdjęcia (przeważnie późnym wieczorem, czasem w nocy), wstawiam do eksportu i idę spać. Rano wszystko wyeksportowane. Nie mam bladego pojęcia, ile czasu to zajmuje. Przy moim trybie pracy ta wiedza jest zbędna.
    Grunt, to dobra organizacja pracy
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Lr 5 jest już w wersji finalnej, tradycyjnej licencji dożywotniej. Polski użytkownik może nabyć program zarówno w wersji pudełkowej, jak i w postaci samej licencji za pośrednictwem sklepu internetowego firmy Adobe. Cena wersji stacjonarnej wynosi 129,15 Euro, natomiast aktualizacji 72,57 Euro. Ceny zawierają podatek VAT. Wszystkich usprawnień i poprawionych błędów względem poprzedniej wersji jest ponad 400. Ciekaw jestem szybkości działania w stosunku do beta i Lr 4.
    Ostatnio edytowane przez burton ; 10-06-2013 o 09:22
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

za blogiem photoshop.com

A number of you downloaded Lightroom 5 beta, and we are thankful for the valuable feedback that you provided during the last couple of months. Thanks to your input on our public forums, we’ve made more than 400 tweaks since releasing Lightroom 5 beta. It truly was a team effort that we can all be proud of. Thank you.

Domyślnie

mnie może zmotywować do kupna aktualizacji tylko poprawa szybkości generowanie podglądu przy edycji. Tymczasem dotychczasowe testy wersji beta na które natrafiłem w necie pokazują że LR5 nie jest w tym względzie szybszy :/
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 7 z 108 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów