Close

Strona 56 z 110 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Witam,

Chciałem sobie ostatnio kupić Lightrooma i widzę że chodzą wersje grubo ponad 400 zł oraz na allegro w komplecie z programem elements za 300 zł. O co tutaj chodzi?

Domyślnie

Te w pakiecie z Elements, to oemy od Canona. Jaka jest ich legalność - nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Te w pakiecie z Elements, to oemy od Canona. Jaka jest ich legalność - nie wiem.
    Taka sama jak tych z torrentów.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Oemowa wersja to chyba znaczy, że można używać tylko z dostarczonym sprzętem.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Witam, dzisiaj pojawiły mi się wykrzykniki przy każdym zdjęciu.Po kliknięciu w niego jest komunikat jak na załączony zrzucie http://zapodaj.net/9577c7ac9e16c.jpg.html.
    Co może być tego powodem.Nie przypominam sobie abym ostatnio grzebał w ustawieniach.Jedynie co zrobiłem to zaptaszkowałem (do tej pory ta opcja była niezaznaczona) opcję W Ustawienia Bibloteki > Automatycznie zapisz zmiany do pliku XMP.Czy to może być tego powodem?
    Czy hurtowo da sie pozbyć tych wykrzykników czy trzeba klikać w zdjęcia każde z osobna?
    D 700 - N 24-70 / N 80-200 / N 85 1.8 / N 50 1.8 ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rapala Zobacz posta
    Witam, dzisiaj pojawiły mi się wykrzykniki przy każdym zdjęciu.Po kliknięciu w niego jest komunikat jak na załączony zrzucie http://zapodaj.net/9577c7ac9e16c.jpg.html.
    Co może być tego powodem.Nie przypominam sobie abym ostatnio grzebał w ustawieniach.Jedynie co zrobiłem to zaptaszkowałem (do tej pory ta opcja była niezaznaczona) opcję W Ustawienia Bibloteki > Automatycznie zapisz zmiany do pliku XMP.Czy to może być tego powodem?
    Czy hurtowo da sie pozbyć tych wykrzykników czy trzeba klikać w zdjęcia każde z osobna?
    To normalne - co innego masz w katalogu LR i co innego w xmp.
    Teraz tylko pytanie gdzie masz aktualne dane. Jak w xmp, to daj synchronizację, jak w katalogu LR, to usuń wszystkie xmp i zrób ponownie zapis danych do tych plików.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Teraz tylko pytanie gdzie masz aktualne dane. Jak w xmp, to daj synchronizację, jak w katalogu LR, to usuń wszystkie xmp i zrób ponownie zapis danych do tych plików.
    No właśnie nie za bardzo wiem ,LR mam od niedawna i jeszcze nie jestem zorientowany w tym programie.Jak to sprawdzić ? Chyba że istnieje metoda automatyczna.
    D 700 - N 24-70 / N 80-200 / N 85 1.8 / N 50 1.8 ...

Domyślnie

Probuje uzywac LR od niedawna do katalogowania CD/DVD z fotkami a wiec kaze tworzyc minaturki, ktore potem moge sobie przegladac ze ta powiem offline. Lecz pare razy natknalem sie na problem taki iz program albo nie zrobi mi wszystkich miniaturek albo jest minaturka "spixelizowana" - czy da się zarzadac/wymusic przeskanowania jeszcze raz tego samego i stworzenia jeszcze raz brakujacych miniaturek ? czy trzeba usunac wszystkie nowo zaimportowane i przeskanowac od nowa calosc ?

Domyślnie

Czy jest możliwość ustawić Lightroom tak aby pokazywał tylko pliki .NEF (RAW) bez .jpg (oczywiście można je ręcznie odznaczyć ale mi chodzi o to aby ich nie pokazywał już przy wczytywaniu.)

Zastanawiam się nad kupnem i teraz testuję, raczej jestem już decydowany ale ciągle coś.
    Ostatnio edytowane przez Bartek ; 07-09-2014 o 19:38
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Strona 56 z 110 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów