D90 obsłuży wersja lightroom 4, może znajdziesz taniej niż ta nowa.
Szukaj
D90 obsłuży wersja lightroom 4, może znajdziesz taniej niż ta nowa.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
A czy jakaś prywatna podpowiedź ([email protected]) - gdyby nie zależało mi jednak na fakturze.![]()
Na giełdzie jest chyba jeszcze LR4 z fakturą.
D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.
Podpowiesz jak tego szukać?
Dziękuję wszystkim za dobre rady.
Angielski w stopniu podstawowym znam, więc skoro mówicie, że z tym programem lepiej pracuje się w oryginalnym języku biorę dzielnie na klatę.
Nie mam też ciśnienia na najnowsze wersje, bo jak wspominałam z Lightroomem nigdy jeszcze nie obcowałam i wspominana 4 prawdopodobnie również będzie dla mnie "malutkim" wyzwaniem.
Też mam 4.4 i z raw d600 działa normalnie, więc nie widzę powodu żeby zmieniać.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Były niejakie usprawnienia (np. nie wiem, czy czwórka ma już usuwanie podłużnej CA, wyżej prostowanie geometrii też jest usprawnione - dodany aspect) ale jako program na parę najbliższych lat, powiedzmy do zmiany puszki - jest to całkiem dobry wybór.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Potrzebuję wydrukować zdjęcia na papierze 10x15. Format, itp. mam wszystko ok.
Chciałbym jednak drukować je w poziomie. W LR mam ustawioną orientację poziomą, zarówno w ustawieniach layout'u (klawisz po lewej stronie modułu), jak i drukarki (klawisz po prawej stronie modułu). Mimo tego, papier muszę ładować pionowo...
W ustawieniach urządzenia windows też (to samo, co ustawienia drukarki w LR).
Pomóżcie, bo zgłupiałem już. Czy jest jeszcze jedna opcja/okno, gdzie należy odznaczyć orientację?
Jeśli to ma znaczenie, to drukarka Epson L850.
N
Skontaktuj się z nami