Close

Strona 1560 z 1948 PierwszyPierwszy ... 560106014601510155015581559156015611562157016101660 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 591 do 15 600 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Gdyby kobietom zamknąć usta,
    nauczyłyby się robić awantury oczami.
    POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Wojskowa lokomotywa :

Stoi przed państwem biskup polowy, Ciężki, ogromny, znany z twardej głowy Biskup trunkowy ... Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Gorzała strasznie od niego bucha: Buch - "aqua vitae"! Uch - "aqua vitae"! Puff - "aqua vitae"! Uff - "aqua vitae"! Już ledwo sapie, już ledwo zipie, - a jeszcze wypić musi na stypie. Wszyscy do niego dziś przypijali Sam biedak nie wie, ile obalił. (I pełno ludzi, każdy w ukłonie, Całują szaty, całują dłonie, I generalskie liżą lampasy, Na takie gesty biskup jest łasy) Najpierw wychylił likier z bananów Piątkę lub szóstkę ruskich szampanów, I znowu flaszka, O! Jaka wielka! Potem 'popływał' znowu w bąbelkach Wjechała w beczce Polska Dębowa Leszek z zachwytu nie wyrzekł słowa "Flaszka" przegryzał między flaszkami Zjadł staropolski bigos z grzybkami Tych porcji chyba zżarł ze czterdzieści, Sam nie wiem, gdzie się w nim wszystko mieści. I choćby przyszło tysiąc kleryków I każdy przyniósłby po "sznapsiku" Na końcu świata by je schowali, On je wywącha, potem "obali". Nagle - bee! Nagle - łee! Wzdął się brzuch! Biskup w ruch! Najpierw tak smutno z goryczą i z żalem Rzekł nasz duchowny "Apage"! gorzale. Podniósł swe cielsko i ciągnie z mozołem, Raz obok stołu, to znowu pod stołem I biegu przyspiesza, i gna jak szalony (stał koniak na drodze, został wysuszony) A dokąd? A dokąd? Dokąd? Do WC! (w jelitach, w żołądku, w przełyku go rżnie) Po schodach, przez bufet, korytarz, przez hol (a w głowie "jawohl, ich liebe alkohol") Do taktu wciąż beka i charczy jak żul W żołądku burczenie i głośne bul,bul I gładko tak, lekko tak toczy się w dal, Jak kleszka, gdy z tacą wyrusza po szmal Nie ciężki duchowny zziajany,zdyszany Lecz kleryk przez Paetza nagiego ścigany. A skądże to, jakże to, czemu tak gna? Staropolski bigos "Flaszeczkę"tak pcha Kapusty i grzybków nie mieści już brzuch Te zaś "aqua vitae" wprawiła w ten ruch, To wódka z żołądka ten bigos do góry Przesyła przełykiem, który ma kształt rury I wyżej, wciąż wyżej, i biskup się toczy, A wóda te grzybki, kapustę wciąż tłoczy, I słychać już tylko - "Od złego mnie zbaw" To paw to, to paw to. to paw..

Domyślnie

Kiszone śledzie miałem okazje otwierać ale nie było bata aby to zjeść. Zona zjadła kawałeczek ale przez tydzień żałowała tego. Mam rodzinę w Szwecji i nawet tam jedzą to najwięksi hard korzy. Zapach i smak wybitego szamba.
    F5 z MF-28, d700, D300, SB-900 Magnifax 4 C-41 i RA-4

Domyślnie

Do czego tak naprawdę przydaje się steadycam

C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Świeża żona mówi do męża:
    - Teraz, kiedy jesteśmy po ślubie, lepiej przestań grać w golfa. Sam zobacz - jak sprzedasz sprzęt, będziemy mogli sobie pozwolić na nowe meble do kuchni.
    - Gadasz jak moja była żona.
    - Była?! Nie mówiłeś mi, że byłeś żonaty!
    - Bo nie byłem.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

to bardziej ciekawostka, niż dowcip:
    Czy wiecie, że Canon powstał w tym samym roku, w którym Hitler doszedł do władzy? Zło przyciąga zło

Domyślnie

Ciekawostka nieprecyzyjna, czyli jednak bardziej dowcip
    Hitler został kanclerzem w '33, a Kwanon miał debiut w '34.
    A co do całej firmy:
    Canon - Founded: Tokyo, Japan (10 August 1937) as Seikikōgaku kenkyūsho. In 1947 the company name was changed to Canon Camera Co., Inc., shortened to Canon Inc. in 1969.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Strona 1560 z 1948 PierwszyPierwszy ... 560106014601510155015581559156015611562157016101660 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów