Close

Strona 446 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3463964364444454464474484564965469461446 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 451 do 4 460 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Odepnij obiektyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Odepnij obiektyw
    Niby ja? Chętnie, ale nie mam NEXa. Jednakowoż po lekturze wątku chyba sobie sprawię
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    Mam 2 komputery, z innej bajki ale widzę to samo. Poza tym nie tylko swoje zdjęcia z RX oglądam na laptopie.
    Tryb? Przesłonowy, matrycowy i to co widać w EXIF, wzmocniony kontrast, ostrość i nasycenie. Tyle, że nasycenie opuściło mój aparat bez pożegnania.
    Tama, czy korzystałaś z programu PMH który jest wgrany na wewnętrznym nośniku RX100? Spróbuj go zainstalować i skorzystać z opcji autokorekta... Jestem ciekaw czy program spróbuje coś skorygować?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Nie widzę w EXIFie korekty ekspozycji. Jak robisz zdjęcie gdzie masz większość skał lub piasku to aparat będzie uśredniał do neutralnej szarości, więc w tego typu zdjęciach powinnaś zrobić dodatnią ekspozycję, nawet +1EV.

Druga sprawa to w EXIF widzę, że przy reprezentacji kolorów masz nieskalibrowane. Ja mam w aparacie ustawione sRGB. Czsem można wybrać Adobe. Ty chyba nic nie wybrałaś.
    Miałam wpierw sRGB a teraz Adobe, ale zmiany w barwach nie zauważyłam.
    Nie lubię EV bo się robi blado, a ja lubię nasycenie

Domyślnie

Ja lubię ev Dużo ev

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Ja lubię ev Dużo ev
    To na zdrowie, będzie jasność

Domyślnie

Tama, otwarłem te Twoje zdjęcia w PMH (program załączony do RX) z użyciem autokorekty. Program coś tam próbuje poprawiać. Spróbuj sobie go zainstalować

https://picasaweb.google.com/opttio/...eat=directlink

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Fiu, fiu... te plażowe nawet wyszły fajne. Inne nie do uratowania w prosty (dla mnie) sposób. Kwestia, że sprzęt ponoć taaaakie jpgi miał "wypluwać" a u mnie nieładnie pluje. Sprzedam drania. Tylko dlaczego nie ma w ofercie 5N z 16-50? Wertuję sklepy i nic, czy ktoś wie dlaczego nie ma takiego zestawu?

Uel, dziękuję za to że tak się poświęcasz

Domyślnie

Fiu, fiu... te plażowe nawet wyszły fajne. Inne nie do uratowania w prosty (dla mnie) sposób. Kwestia, że sprzęt ponoć taaaakie jpgi miał "wypluwać" a u mnie nieładnie pluje. Sprzedam drania. Tylko dlaczego nie ma w ofercie 5N z 16-50? Wertuję sklepy i nic, czy ktoś wie dlaczego nie ma takiego zestawu?

Uel, dziękuję za to że tak się poświęcasz

Ja ze swojego egzemplarza jestem bardzo zadowolony. Robi super jpgi. Jeżeli masz zastrzeżenie do swojego modelu możesz go przekazać do serwisu. Może coś w nim znajdą i to naprawią. Praca RX100 ze światłem niewiele się różni od tej w NEXie. W trudnych, agresywnych warunkach bez dodatkowych zabiegów oba polegną.

Domyślnie

Tylko dlaczego nie ma w ofercie 5N z 16-50? Wertuję sklepy i nic, czy ktoś wie dlaczego nie ma takiego zestawu?
    Z przyczyn marketingowych, by zachęcić (czyt: zmusić) ludzi, którzy chcą mieć ten obiektyw, do kupna aparatu, którego nie chcą kupić.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 446 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3463964364444454464474484564965469461446 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów