Close

Strona 346 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2462963363443453463473483563964468461346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 451 do 3 460 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    W aparat wkładasz kartę microSD przez przejściówkę SD.
    A jak mam aparat co nie obsługuje kart SD?
    Piramida się wali ...

Wysyłasz pliki z karty microSD gdzie tam masz konto (gmail/gdrive/pisasa).
    Pod warunkiem, że taka nasza stara komórka z gprs'em ma stosowną aplikację do zalogowania się na koncie.

Całe, szczęście jednak, że żyjemy w Europie, a nie w afrykańskim buszu i od kilku lat smartfona można kupić nawet za 1zł, co pozwala man się uwolnić od ww problemów a dodatkowo bez problemu mogę edytować pliki jpg (i to za darmo).

Domyślnie

"Martfy fuji-Jan" jeszcze żyje.
    Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    A jak mam aparat co nie obsługuje kart SD?
    Piramida się wali ...
    LX5 jest na karty CF? No dobra.. niech będzie - masz go więc wiesz lepiej
    Pod warunkiem, że taka nasza stara komórka z gprs'em ma stosowną aplikację do zalogowania się na koncie.
    A po co aplikacja do logowania się na koncie?
    Zwyczajny klient wysyłający e-mail nie wystarczy?
    Całe, szczęście jednak, że żyjemy w Europie, a nie w afrykańskim buszu i od kilku lat smartfona można kupić nawet za 1zł,
    Pokaż gdzie jest za 1zł?
    Biorę 100szt od zaraz... *

co pozwala man się uwolnić od ww problemów a dodatkowo bez problemu mogę edytować pliki jpg (i to za darmo).
    O ja cie... Pokaż mi smartfona na karty CF? No bo LX5 jest na CF przecież.
    (to tak kontynuując dalej wątek przyczynowo-myślowy)

* - nie chcę wiązać się z operatorem umową na czas określony... ani nieokreślony. Nie bo nie i koniec.

No dobra... koniec bajki z mchu i paproci.
    Można to wszystko powycinać.
    Milknę i nie dam się dalej wciągać w nie merytoryczne dyskusje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Pamiętając Twoje forumowe uwielbienie Nexa, odwzajemnione zresztą, zacytuję znanego poetę, bo opisuje to dość dobrze:

Jak kochać, to namiętnie,
    Jak ściskać to za dwóch.
    No tak.. byly juz ogorki, chomiki i teraz doszla jeszcze poezja..
    A nie wiesz, ze "kobieta zmienna jest"?

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Dlaczego Mekano obraziłaś się na NEX-a? Naprawili Ci już obiektyw?
    Nie naprawili, hiszpanski autoryzowany serwis Sony trzyma go od 8 stycznia..
    Problem w tym, ze nie bardzo chca uznac gwarancje europejska sklepu kupionego poza granicami kraju (z Andory)
    i wszystko jest, ze tak powiem mañana!
    Jak dla mnie to jest chore i w ogole nie profesjonalne, zeby tak serwis postepowal z klientami, ale coz jak widac zdarza sie..
    ciekawe gdzie w koncu ma byc ten obiektyw naprawiony i dlaczego takie problemy, ze tak dlugo to wszystko trwa..
    i idiotyczne, bedzie to, jak serwis w Hiszpanii, bedzie musial wyslac obiektyw do Andory.. albo moze mi oddadza i bede musiala go sama tam wyslac.. normalnie wow..
    Nie chce nawet o tym rozmawiac bo sie wiekszej frustracji nabawie.. z tego tez wzgledu, zaczynam miec antypatie do Sony..

To jeszcze ja ostatni chyba się odniosę do wypowiedzi a później zamilknę jak... 'martfy fuji-Jan'.
    Wyciągasz kartę microSD z przejściówki.
    Wkładasz kartę microSD do telefonu (zakładam że masz telefon który obsługuje karty microSD - są jeszcze takie co nie obsługują?)
    nie wiem, o co chodzi, z karta SD (nie czytalam dokladnie), ale uwierz mi technika sie chyba cofa, bo moja Lumia, nie ma kart SD i to jedyny

powod, gdzie nie pozbylam sie starego telefonu.. normalnie masakra nie?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    nie wiem, o co chodzi, z karta SD (nie czytalam dokladnie), ale uwierz mi technika sie chyba cofa, bo moja Lumia, nie ma kart SD i to jedyny powod, gdzie nie pozbylam sie starego telefonu.. normalnie masakra nie?
    Tak, niedokładnie czytałeś
    Lumia nie spełnia wymogu w tym całym wywodzie nie bycia smartfonem.

Domyślnie

Edit:
    Ok, nieaktualne

A to coś wrzuce przy okazji (z 55-210):

Ostatnio edytowane przez ikit ; 15-02-2013 o 11:09

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To ja podrzucę kolejny nieostry detal z fujiana

edit:
    Nie chciałem się wypowiadać na temat tego, że mieszka w Hiszpanii, ale jak wskazuje podpis - zapewne tak jest
    Dodatkowo nie dziwię się, że kupiła w Andorze, bo jak się nie mylę - nie ma tam podatków
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez matys ; 15-02-2013 o 11:16
    .

Domyślnie

LX5 jest na karty CF? No dobra.. niech będzie - masz go więc wiesz lepiej
    1. Każesz mi używać LX5, a nie pozwalasz abym wspierał się smartfonem, który będzie widział mój aparat podłączony przez USB jako pamięć I już mnie typ karty nie martwi.
    2. Poza tym zdecyduj się omawiamy przypadek szczególny czy ogólny, bo mieszając jeden z drugim dyskusja staje się bezsensowna.
    A po co aplikacja do logowania się na koncie?
    Zwyczajny klient wysyłający e-mail nie wystarczy?
    Niby moja stara wysłużona Nokia 6310i GPRS ma , ale już gorzej z obieraniem / wysyłaniem wiadomości e-mail.
    Pokaż gdzie jest za 1zł?
    Biorę 100szt od zaraz... *
    T-mobile, Orange, Plus, Play do wyboru do koloru ... chłopie.

O ja cie... Pokaż mi smartfona na karty CF? No bo LX5 jest na CF przecież.
    (to tak kontynuując dalej wątek przyczynowo-myślowy)
    A kto Ci każe karty z aparatu foto wtykać do smartfona? Są inne metody na przeniesienie danych.
    * - nie chcę wiązać się z operatorem umową na czas określony... ani nieokreślony. Nie bo nie i koniec.
    Aaaaa to tylko do Ery .... radzę się udać i koniec.

PS
    Poza tym Twoje założenie o nie wiązaniu z operatorem jest bez sensu bo:
    - i tak przecież cały czas korzystasz z usług,
    - kupując telefon nie od operatora i tak nie zyskujesz ekonomicznie,
    - obecnie nie ma żadnych trudności ze zmianą operatora w każdej chwili (ekonomicznie też w zasadzie nie tracisz, o ile nie zyskujesz).
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 15-02-2013 o 14:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Dodatkowo nie dziwię się, że kupiła w Andorze, bo jak się nie mylę - nie ma tam podatków
    To, ze nie ma tam podatkow, to raz, ale bardziej zdecydowalam sie na kupno tam, dlatego, ze po prostu w Hiszpanii u mnie w sklepach na polce byly same starsze modele typu 5 (bez N) lub 3C, dodatkowo tam byla naprawde dobra oferta 670 € za caly komplet 5ND czyli 18-55 + 16 mm, gdzie za podobna cene w hiszpanskich sklepach on-line Nex byl dostepny tylko z jednym obiektywem..

Dla przykladu Nex-7 samo body, w Andorze kosztuje 930 € + 40 € wysylka, tj. 970 €.
    Hiszpania 1.130 €+ koszty wysylki, to bedzie okolo 170 € roznicy w cenie, duzo i nie duzo..
    ale dla swietego spokoju, dzis bym pewnie kupila w Hiszpanii, placac troche wiecej.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

ale mi tez chodzil kiedys po glowie jakis panasonic glownie GF3 i nie wiem dlaczego? jak widac nie tylko Nex-a mozna uwielbiac.. ;P

Domyślnie

No to zgodnie z zapowiedzią wrzucam "coś".
    Z szuflady, NEX zatkany zatyczką na której jest napis Inrustar 50/3.5 m39 (ten z Zorki).

Oooo... znalazłem znajome klimaty

A to to już chyba wrzucałem... najwyżej reupload będzie

Strona 346 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2462963363443453463473483563964468461346 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów