Szukaj
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
No 18-105 jest większy i cięższy od e55-210:/ Jest raczej dedykowane do kamer z bagnetem E (płynny zoom). Szkoda że MFD ma spore (daje odwzorowanie tylko 1:9:/), że nie od 16mm i że nie jest mniejszy kosztem światła....;] Sonowe 16-105/3.5-5.6 jest ok 10mm szersze ale ok 40mm krótsze i niewiele cięższe... A są w podobnej cenie.
Jednak sonowe 16-105 ma połowę światła na długim końcu. I generalnie odnosi się wrażenie że ta 18-105G to jest inna półka jakościowa.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Zrobiłem update nex-6, faktycznie jest zauważalny dużo szybszy start aparatu![]()
-------------------
www.marianduda.pl
A to owszem, stabilizacja wbudowana, wygląda elegancko i nie wysuwa się tubus przy ostrzeniu;] Ciekawe który ma lepszą jakość zdjęć i jak się mają do kitów 16-50 i 18-55... Portret ze 105/4 pewnie też fajniejszy niż z 105/5.6;] Ale że nie ma odwzorowania 1:4 to nie przeboleję;P Jednak jak już to CZ16-70 mnie bardziej ciekawi, tylko poczekać aż cena spadnie poniżej 3k:P
A mi brakuje nowego softu do 5n, który by poprawiał błędy współpracy z 16-50 (i jak się ostatnio dowiedziałem też z sigmą 19 - ale pewnie akurat to sony wisi).
Mam i ja. Mój NEX-6 teraz tak szybko się włącza, że nie zdążam go wyłączyć. W nagrodę macie koparki dwie, co remont rzeki robią.
26
Fajna fotka![]()
-------------------
www.marianduda.pl
Skontaktuj się z nami