Szukaj
1. Jak mogę sprawdzić, które modele mają źle/dobrze rozwiązaną interpolację?
2. Jakie parametry mają faktyczne znaczenie, bo mam wrażenie, że to wszystko jeden wielki bełkot marketingowy? 9 typów jednego modelu, różniących się odcieniem obudowy.
3. i wszysktie mają 3D, o co chodzi? Rozumiem, że patrz pkt 2.
D70s + N50 1.8.
Bez wizji lokalnej się nie obędzie, jednakże ze 100% prawdopodobieństem można założyć, że każdy LCD ma dużo gorszą interpolację (przez stałe piksele) niż plazmy. Proponuję zastanowić się zatem nad plazmą. Za 2,5 tys da się już kupić. Nie będzie szału, ale wszelkie LCDki zamiata bez wysiłku.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Panowie, nie wiem o co chodzi ale często na ciemniejszych scenach to co powinno być czarne ma cholernie niebieską poświatę. Czasami scena jest pokazana poprawnie a czasami obraz się zaniebieszcza. Dotyczy to zarówno telewizji (HD i SD) oraz Blu Ray'a.
Ktoś zna lekarstwo albo jest w stanie wyjaśnić skąd to się bierze ? Telewizor to Szajsung ES6100.
PS - Prośba do Toma - Nie pisz że mogłem kupić plazmę.
Trzeba było kupić plazmę...
Ta poświata bierze się z zasady działania LCD i jest w niektórych wykonaniach matryc dość mocno widoczna. Naprawdę. Nie robię sobie jaj.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
Faktycznie można paść ze śmiechu jak to przyszli użytkownicy "świadomie" wybierają LCD oglądając wcześniej w sklepie i twierdzą że obraz świetny a czarny w LCD już jest taki jak w plaźmie. Po jakimś czasie używania już w domu tego wspaniałego LCD zaczyna się widzieć wady tej technologi![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Zależy od stopnia "zaczernienia", barwy ciemnych elementów, jaskrawości sąsiadujących. Efekt fioletowienia jest na jakimś poziomie i jest zawsze, tylko różnie widoczny. Przykładowo facet w czarnym garniturze w lesie w nocy będzie świecił i połyskiwał, ale na śniegu będzie smoliście czarny.
Skontaktuj się z nami