Jesli ten scart jest pełny 21 pin to audio niskopoziomowe na nim powinno być, tylko czy wychodzący sygnał to trzeba sprawdzić empirycznie![]()
Szukaj
Jesli ten scart jest pełny 21 pin to audio niskopoziomowe na nim powinno być, tylko czy wychodzący sygnał to trzeba sprawdzić empirycznie![]()
A to ma być tak bardziej do muzyki czy do filmów?
Do muzyki to się nie znam ale do filmów to yamahę mogę polecić lub onkyo.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Do filmów, na stereo. Muzykę póki co puszczam z CD.
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
No to jak wyżej. Yamaha, Onkyo.
D600
28-75,70-210
Aleś upartyKilka lat temu robiłem podejście do KD od Yamahy. Jej brzmienie mi nie podchodzi, ale fakt jest taki, że przy subwooferze wielkości sporej pufy wątrobę podrzucało do góry
Marantze bardziej mi podchodziły.
Poza tym, tak jak już wspominałem, chcę wykorzystać posiadane stereo. Jaki jest sens wchodzić w KD z niezliczoną ilością torów wzmacniacza, jeśli do żadnego z nich nie zamierzam podpinać głośników?
Na obecną chwilę rozważam również opcję odtwarzacza Blu-Ray z dobrymi przetwornikami C/A i wejściami HDMI oraz optycznymi. Coś takiego "obiecują" np. w OPPO 103D. Muszę iść pooglądać i posłuchać co to potrafi. Miał ktoś styczność z czymś takim?
Czyli Ty jednak bardziej pod muzykę a filmy przy okazji
Ja wręcz odwrotnie.
D600
28-75,70-210
Jeszcze raz - filmy będę oglądał z dźwiękiem stereo. Dlatego chcę, aby te dwa głośniki godnie zastąpiły brakujące z systemu 7.1![]()
![]()
Jeśli ktoś myśli o kinie domowym, to niech zapomni o telewizorze. Kilka dni temu, w sumie przypadkiem, wszedłem w posiadanie projektora FHD. Na 170 calowym ekranie, oglądnie filmów to po prostu bajka. Tego się nawet nie da porównać do nawet najlepszego LCD czy plazmy. Akurat ten projektor który mam, ma przetwornik 3CCD i bardzo dobry obiektyw - bardzo dobra czerń, kontrast taki sam jak w kinie, bajecznie naturalne kolory. Do tego granie na PS3 - zupełnie inny temat. Biorąc pod uwagę, że za roczny sprzęt zapłaciłem 1500 zł i 700 zł za ekran, to już w ogóle nie ma o czym mówić.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
A koszt lampy liczysz? Czy coś się zmieniło na "+" z trwałością...?
Jak będziesz mocno eksploatował to chyba raz w roku będzie trzeba wpompować z 1000zł...?
A jaki duży pokój trzeba mieć żeby strzelić 170"? miejsce na ekran mam tylko przeciwległa ściana jest w odległości 4m. 50" to już trochę mało
Pursue happiness with diligence
Skontaktuj się z nami