Close

Strona 392 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2923423823903913923933944024424928921392 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 911 do 3 920 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Jeśli zależy Ci na niskiej cenie, możesz też rozważyć używanego Samsunga NX10 albo NX100. Na ebay można do niego kupić z Chin przejściówki do Nikona, także do obiektywów typu G - z obrotowym pierścieniem, pozwalającym otworzyć i domknąć przysłonę. Pierścień taki przydaje się nawet z obiektywami, które mają własny pierścień przysłon - można tego wtedy używać jak przysłony preselekcyjnej, na ślepo domykając przysłonę przed zdjęciem do nastawionego otworu.
    Nagrywanie filmów możliwe jest w trybach A (z dowolnym obiektywem) i P (z obiektywami Samsunga). Nie ma full HD, a dźwięk jest mono. Brak możliwości podłączenia mikrofonu. Stabilizacja OIS tylko w niektórych obiektywach Samsunga. Do nagrywania filmów odradzam kitowy obiektyw 20-50, sprzedawany w zestawach z NX100 - ma głośny AF.

Jak zauważył ktoś wcześniej o NEXach, NXy to też fajne cyfrowe ścianki do starych obiektywów, choć firmowe obiektywy Samsunga też są fajne. Bardzo dobre są naleśniki 30 i 16, nie najgorsza jest podobno 20-tka, całkiem niezłe są zoomy 18-55 i 50-200, fajna 60 makro i podobno znakomita 85.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 21-03-2013 o 23:10
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

A może po prostu to Amerykańscy Naukowcy wygrali wreszcie walkę z globalnym ociepleniem?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Kontakt z fatmanem mam na bieżąco, ale w chwili obecnej jest na wyjeździe więc nie będę mu zawracał głowy Dlatego pytam na forum.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Tu i tu masz coś w temacie hackowania, więcej filmików znajdziesz bez problemu...

Tu też
    Ostatnio edytowane przez matys ; 21-03-2013 o 23:23
    .

Domyślnie

Nex 3 ma chyba okrojony tryb filmowania, bardziej sprawdzony jest 5n i tych używam. Nowy można miećza 1400, używane nawet około tysiaka
    Nie mam porównania z konkretnymi kamerami więc w tym względzie nie pomogę. Jakoś jest jednak więcej niż bardzo dobra. Zdarza się mora i alliasing ale nie wpływa to bardzo destrukcyjnie na obraz.

Sam mialem taki dylemat - szkła z nikona + evil do kręcenia i wybrałem sony ze względu na irytujący crop x2 w Pan-słoiku (większośc szkieł była by za wąska).

Nie wiem co chcesz kręcić, nie napisałeś ale przy nexach zapomnij o dłuuuugich albo częstych sekwencjach filmowych - zbytnio się grzeją.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A może po prostu to Amerykańscy Naukowcy wygrali wreszcie walkę z globalnym ociepleniem?

IMG
    Niby mam i używam fudżijanka, ale ciągle nie mogę się nadziwić temu rozkładowi GO, przy dobrym wykorzystaniu zdjęcie to po prostu poezja.
    to be a rock and not to roll

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Nex 3 ma chyba okrojony tryb filmowania, bardziej sprawdzony jest 5n i tych używam. Nowy można miećza 1400, używane nawet około tysiaka
    Nie mam porównania z konkretnymi kamerami więc w tym względzie nie pomogę. Jakoś jest jednak więcej niż bardzo dobra. Zdarza się mora i alliasing ale nie wpływa to bardzo destrukcyjnie na obraz.

Sam mialem taki dylemat - szkła z nikona + evil do kręcenia i wybrałem sony ze względu na irytujący crop x2 w Pan-słoiku (większośc szkieł była by za wąska).

Nie wiem co chcesz kręcić, nie napisałeś ale przy nexach zapomnij o dłuuuugich albo częstych sekwencjach filmowych - zbytnio się grzeją.
    Wyjątkiem jest 6tka (2 filmy pod rząd po 30min to nie problem). Ale to już inna półka cenowa.
    Do filmów ja bym zdecydowanie wziął GH2 albo GH3 (nie wiem czy jest już hack?). Możliwości kosmiczne..

Domyślnie

ale cena niestety nie ta co trzeba... bardzo usilnie rozmyślam nad gh1. podobno na niskim ISO i oświetleniu można działać cuda, tak przynajmniej twierdzi fatman. A cena bardzo przystępna

Domyślnie

Poważnie, nex 6 nie przegrzewa się? Chyba będę musiał popędzić jedną z n-piątek....
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Miła odmiana. Lustra nikona to mają, przynajmniej d7000.
    Ostatnio edytowane przez Goku ; 22-03-2013 o 10:37

Strona 392 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2923423823903913923933944024424928921392 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów