Close

Strona 377 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2773273673753763773783793874274778771377 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 761 do 3 770 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ikit - czekam zatem
    Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    stary przynajmniej robi kolorowe zdjęcia
    Zatem niech będzie "kolorowy"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Hmmm...
    Amba zjadła literę "o". Miało być: "To, pomijając nieszczególną obudowę, świetnie skonstruowany obiektyw."
    Teraz lepiej?
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Nieźle... Kuba, kupujesz NEX'a?
    W sęsie ze ja? Do nexamam aktualnie jakiś takiś organiczny wstręt, ja to bym chciał kompakta z shiftem
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Amba zjadła literę "o". Miało być: "To, pomijając nieszczególną obudowę, świetnie skonstruowany obiektyw."
    Teraz lepiej?
    Eee... A już miałem Cię do Srebrnych posyłać...

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    W sęsie ze ja? Do nexamam aktualnie jakiś takiś organiczny wstręt, ja to bym chciał kompakta z shiftem
    To co tu robisz, prowokatorze jeden? Proszę Koleżeństwa, na pal zdrajcę!

SD, a propos linkowanego wynalazku, matrycą wielkości paznkocia też mógłbyś LF obsłużyć, i to im mniejszą, tym większą celebrację miałbyś, co w lansie bezcenne.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

dynax - sprawdziłem te dwa szkiełka, zeiss jest szybszy i celniejszy W dobrych warunkach niewiele ale w gorszym świetle czy bliższej odległości ostrzenia sporo;] Nie wiem czy to nie kwestia tego że nawet przy f4 (tyle makitowy na 24mm) podczas ostrzenia otwiera sobie przysłonę do f1.8, ma przez to więcej światła i może szybciej i pewniej podjąć decyzję, a potem przymyka. Oczywiście kontrastowe rzeczy, AF kontrastowego nie przeskoczy

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Do czego to doszło, żeby tłumaczyć się na forach z zakupu szkieł... Co wy, kurcze, za żonę robicie? :P
    Hm w sumie to jesteście gorsi, moja żona nie miała nic przeciwko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    No i stabilizację ma. E16 i UWA do momentu zamiany na E1018 również sobie ceniłem. No ale nie ma co kolekcjonować obiektywów - teraz służą już innym
    UWA służy mi dzielnie! Na razie zdjęć żadnych nie wrzucałem, bo i nic szczególnego nie zrobiłem, ale ten konwerter jest mega. W sumie jedyna wada to:

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    W ECU najgorsza jest... zatyczka. Raz ją już w górach goniłem po stoku, ma tendencję do zahaczania się i odpadania:/ A przy tak wypukłej soczewce strach nie nosić podczas marszu.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

To co tu robisz, prowokatorze jeden?
    Jestem na gościnnych występach :P
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Jestem na gościnnych występach :P
    Visiting professor

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    dynax - sprawdziłem te dwa szkiełka, zeiss jest szybszy i celniejszy W dobrych warunkach niewiele ale w gorszym świetle czy bliższej odległości ostrzenia sporo;] Nie wiem czy to nie kwestia tego że nawet przy f4 (tyle makitowy na 24mm) podczas ostrzenia otwiera sobie przysłonę do f1.8, ma przez to więcej światła i może szybciej i pewniej podjąć decyzję, a potem przymyka. Oczywiście kontrastowe rzeczy, AF kontrastowego nie przeskoczy
    Dzięki za test, przyjrzę się uważniej temu szkiełku

Domyślnie

Nie wiem czy akurat ze względu na AF warto go kupować. Może z ciekawości na jakimś krakowskim plenerku uda mi się sprawdzić jego działanie z n6

Warto poszukać na flickrze zdjęć z tego CZ (jest wpisywany na różne sposoby więc trzeba poszukać różnych tagów typu cz24/1.8, e24/1.8 itp.). Większość zdjęć jest przeciętna ale są i perełki Jak pisałem wcześniej - nie jest to samograj dający wow-efekty z byle czym jak super jasne stałki czy tele... Ale architektura, 'widoczki', street, zdjęcia nocne czy 'szerokie macro' robione tym obiektywem na pewno będą niesamowitej jakości, choć pewnie na forumowych 800-900pix nie zawsze będzie widać jakąś super przewagę nad kitem poza tym że niektórych fotek kit prawie nie jest w stanie wykonać;]
    Jestem ciekaw co o tym zeissie napiszę za rok

Strona 377 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2773273673753763773783793874274778771377 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów