Close

Strona 376 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2763263663743753763773783864264768761376 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 751 do 3 760 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Stary kit jest na pewno "solidnie" zbudowany, nowy to już niestety wydmuszka, ale mz. jest lepszy optycznie. Pytanie ile w tym zasługi softu korygującego
    Ikit - jak oceniasz szybkość af-u w nowym nabytku, jest jakaś różnica w stosunku do kita ustawionego na 24mm?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Wg optyczne kit nadaje się tylko do utylizacji podobnie jak 2.8/16
    Toteż ja go ciągle utylizuję...

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    Stary kit jest na pewno "solidnie" zbudowany, nowy to już niestety wydmuszka, ale mz. jest lepszy optycznie. Pytanie ile w tym zasługi softu korygującego
    Nowy kit jest przede wszystkim super poręczny. Reszta naprawdę ma znikome znaczenie w fotografowaniu czegoś innego niż skrzynki pocztowe, oczywiście rozpatrując klasę narzędzia.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Nieźle... Kuba, kupujesz NEX'a?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Coś takiego chodzi za mną o dekady - kieszonkowy łamaniec z matrycką DX. Aż dziw że nikt wcześniej na to nie wpadł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta

Nowy kit jest przede wszystkim super poręczny. Reszta naprawdę ma znikome znaczenie w fotografowaniu czegoś innego niż skrzynki pocztowe, oczywiście rozpatrując klasę narzędzia.
    To prawda
    Stary

i nowy

Domyślnie

Moim zdaniem, są teraz na rynku przynajmniej 2 "natywne" obiektywy, które DOSKONALE uzasadniają posiadanie bagnetu E. Są to E1018 - połowę mniejszy i lżejszy niż inne UWA APSC, nie mówiąc o FF. W dodatku ma stabilizacją (czasem może się przydać). Optycznie - nie chcę na razie nic wyrokować, się zobaczy. A drugi to nowy kit, który jest przede wszystkim malutki i leciutki. I dzięki PZ, doskonale nadaje się do filmowania. Oczywiście mówię o pamiątkowych filmikach "przy okazji". Spokojnie mogli odpuścić dół zakresu, zrobić go 20-50. Nie byłoby płaczu o dystorsję i winietę (które to wady usuwają się a aparacie lub w LR automatycznie). Oba te obiektywy doskonale komponują się z Nexami i ich chyba główną ideą - wygodą i miniaturyzacją.

No i co najważniejsze, używając 1650 można jakieś tam zdjęcie popełnić:

Poza tymi dwoma, bardzo spodobało mi się 20/2.8 - lubię tę ogniskową, tylko pytanie - czy jest sens, skoro 1650 przy 20mm naprawdę jest OK a wielkość ma zbliżoną... No i stabilizację ma. E16 i UWA do momentu zamiany na E1018 również sobie ceniłem. No ale nie ma co kolekcjonować obiektywów - teraz służą już innym
    Natomiast bezapelacyjnie warto mieć Sigmę 30mm. Zwłaszcza, że kosztuje 400-450zł! To, pomijając nieszczególną budowę, świetnie skonstruowany obiektyw.
    Z tego co wiem, sporo osób, korzystając z obecnej ceny, kupiło te Sigmy (również 19mm). Powinny pojawiać się wkrótce zdjęcie nimi zrobione. Piersze wrażenie kupujących zazwyczaj jest jedno - ależ to ostre na 2.8...
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    To, pomijając nieszczególną budowę, świetnie skonstruowany obiektyw.
    Hmmm...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

dynax - wrócę do domu to sprawdzę, CZ wydaje się być szybki ale po firmwarze mam wrażenie że wszystko przyspieszyło:P

W ECU najgorsza jest... zatyczka. Raz ją już w górach goniłem po stoku, ma tendencję do zahaczania się i odpadania:/ A przy tak wypukłej soczewce strach nie nosić podczas marszu. Jak 10-18 stanieje to pewnie też nabędę bo dużo UWA używam. Ale naleśnika sobie chyba i tak zostawię

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

No niestety widać różnicę "gołym okiem" stary przynajmniej robi kolorowe zdjęcia, a nowy powoduje, że kolory blakną
    .

Strona 376 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2763263663743753763773783864264768761376 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów