Close

Strona 386 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2863363763843853863873883964364868861386 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 851 do 3 860 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Fujian przymknięty do f2.8.
    To jest ostra sztuka tego szkła? Miałeś okazję porównywać go do innego egzeplarza?
    Miałem go przez trochę pożyczonego od znajomego i był nieakceptowalnie ostry. Twój wygląda ok.

Domyślnie

Dzieki za info, wolalbym oczywiscie 25-ke, bo 35-mam Fujika. Szkoda. Ale obrazek fajnie zakrecony
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podwys Zobacz posta
    To jest ostra sztuka tego szkła? Miałeś okazję porównywać go do innego egzeplarza?
    Miałem go przez trochę pożyczonego od znajomego i był nieakceptowalnie ostry. Twój wygląda ok.
    Nie wiem ... ale nie kupowałem u Cichego...

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Dzieki za info, wolalbym oczywiscie 25-ke, bo 35-mam Fujika. Szkoda. Ale obrazek fajnie zakrecony
    Dawno dawno temu w tym wątku, Paprycjusz bodajże wklejał obrazki z różnych CCTV lensów. 25-tki nie warto brać moim zdaniem, chyba że na u43.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    No ale żeby z D700 robić lusterko...?
    Cytat Zamieszczone przez desid Zobacz posta
    Ale za to jak odwzorowuje
    Chciałem w ten sposób podkreślić, że pomimo posiadania FX'a owy soniaczek wzbudza moje zainteresowanie. Po paru dniach zapoznawania się z 5R, jak wziąłem FX do rąk...uhmmmm, pffff, heh, waży swojei to prawdopodobnie tu tkwi fenomen tych maleństw.

Żeby nie było jakichś nieporozumień, to drugie z powyższych jest z D700.(...)
    Zgadłem ! N180Fajny mały i lekki gracik z niego.
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Z APS-c (Fuji, Nex, Samsung) ...
    Właśnie dostałem do testów Samsunga NX20 z 18-55 i 30/2. To drugie szkiełko to po prostu miazga, jest mniejsze od sonowskiego E16. Dlaczego do Nexa nie ma takich cudów?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

NX 2/30 i 2,4/16 to bardzo fajne, jasne, małe i ostre obiektywy. Mam oba i bardzo je sobie cenię. Fajny i ostry jest też 20-50, ale jest bardzo "lekko" zbudowany i ma głośny AF. 18-55 jest lepiej zbudowany, ale chyba trochę gorszy optycznie.
    W przypadku 2,4/16 i 20-50 nie można w menu aparatu wyłączyć korekcji wad obiektywu - i nic dziwnego, dystorsja jest tak silna, że gdyby ktoś to zobaczył, wystraszyłby się. Ale widać to tylko przy otwieraniu plików SRW w obcej wywoływarce - program Samsunga do wywoływania RAWów też automatycznie koryguje te wady nawet w RAWach.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Nie martwcie się, najwięksi sonowi wyznawcy nie ogarniają logiki własnej firmy Te naleśniki samsunga rzeczywiście wyglądają świetnie, a i cena w miarę.

Domyślnie

Sony już dawno powinno zmięknąć jeżeli chodzi o politykę małych szkieł i pójść drogą Samsunga - jak się nie da skorygować optycznie, to trzeba to zrobić cyfrowo. 16-50 jest już jakąś jaskółką w tym temacie, ciekawe jak będzie z 20/2.8 (jak będzie ostry od pełnej dziury to go chyba nabędę - ogniskowa i gabaryt baaardzo mi odpowiada - będę miał swojego Nikona A za pół ceny ).

Tymczasem jakieś ostatnie zabłąkane z wczorajszej sesji pt. "Może byś kurna zdjęła te wsiowe okulary?"

Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 17-03-2013 o 12:45

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Mnie ciekawi jak będzie się zachowywać e20/2.8 w stosunku do sigmy 19/2.8 i e16/2.8. Ja bym marzył o polepszonej e16, bo naleśnikowatość, ogniskowa i możliwości konwerterów mi bardzo pasują
    A to też coś wrzucę

Ostatnio edytowane przez ikit ; 17-03-2013 o 13:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Mnie ciekawi jak będzie się zachowywać e20/2.8 w stosunku do sigmy 19/2.8 i e16/2.8. Ja bym marzył o polepszonej e16, bo naleśnikowatość, ogniskowa i możliwości konwerterów mi bardzo pasują
    A ja czuję, że E16 sklei się u mnie z ECU jako UWA do zadań specjalnych i w tym momencie E20 może być fajnym zmiennikiem czy nawet bardziej szkłem podstawowym.

Sigmy są bardzo fajne, ale za duże. Niestety, dotyczy to również Twojego cajsa... prócz gabarytu, szkło idealne.

Strona 386 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2863363763843853863873883964364868861386 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów