Close

Strona 81 z 239 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Gorzej jak masz dwie puszki i kilka szkieł.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Albo szkła sigmy, które działają sprawnie z innymi puszkami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bambello Zobacz posta
    Albo szkła sigmy, które działają sprawnie z innymi puszkami.
    Raczej Canon mial problemy ze szklami Sigmy i to bardzo duzy i trwa on do dzis. U Nikona ten problem prawie nie wystepowal lub w znikomym procencie. Oczywiscie znajda sie uzytkownicy Nikona, ktorzy mieli lub maja problem z Sigma.
    Nie ma niestety perfekcyjnych sprzetow, ale dobrze, ze jest korekcja AF.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irma Zobacz posta
    Raczej Canon mial problemy ze szklami Sigmy i to bardzo duzy i trwa on do dzis. U Nikona ten problem prawie nie wystepowal lub w znikomym procencie. Oczywiscie znajda sie uzytkownicy Nikona, ktorzy mieli lub maja problem z Sigma.
    Nie ma niestety perfekcyjnych sprzetow, ale dobrze, ze jest korekcja AF.
    zapewniam cię, że nie wiesz o czym mówisz

moje sigmy pracują/pracowały bez zarzutu (znacznie lepiej niż odpowiedniki nikona) z d300s, d80, d90, d700, d7k o dziwo z moim d800 - bardzo średnio, z innymi d800 i d4 średnio/ nienajlepiej ...

nikon coś musiał pokombinować, że tak się dzieje - bo niemożliwym jest aby to był przypadek
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta

nikon coś musiał pokombinować, że tak się dzieje - bo niemożliwym jest aby to był przypadek
    Moze się nikon wkurzył na sigmowskie 35/85 w dobrej cenie i lekko sabotuje w najnowszych puszkach...

Domyślnie

Tak jak już wcześniej wspominaliśmy z jednym z kolegów wydaje mi się, że problem był zawsze w tym systemie AF.
    Tylko nie był tak dostrzegalny ze względu na ilość pixeli.
    Jeżeli ktoś ma d800 i np. d700/d3/d3... To niech zrobi uczciwe porównanie na 50/1.4, lub 85/1.4 na skrajnych punktach.
    Ja zrobiłem porównanie do d700 i tam również pojawiał się problem BF.
    Szczerze jestem ciekawy jakie będą wasze wnioski.

Domyślnie

nie masz racji
    d300s był niemal tak samo upakowany i miał ten sam CAM co d700 i d800 a nie było w nim najmniejszych problemów z bocznymi. mało tego w ogóle nie było problemów.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Czy sądzisz, że któraś z tych 3, testowanych przez Ciebie, D800'tek miała inne oprogramowanie?
    A skąd informacje, że nowe oprogramowanie d800 działa z Sigmą gorzej, niż działało oprogramowanie d700 i d300?

Domyślnie

nie masz racji
    d300s był niemal tak samo upakowany i miał ten sam CAM co d700 i d800 a nie było w nim najmniejszych problemów z bocznymi. mało tego w ogóle nie było problemów.
    To co napisałem nie jest wyrokiem, a jedynie moim spostrzeżeniem i szukam ewentualnego potwierdzenia, lub konkretnego zaprzeczenia.
    Natomiast muszę dodać, że jak miałem d3 i d700 to uważałem, że af pracuje perfekcyjnie, ale nigdy nie przyglądałem się tak zdjęciom i jak miałem lekko przestrzeloną fotę to byłem przekonany, że była to moja wina.
    Problem w d800, ze skrajnymi punktami moim zdaniem nie jest duży i da się z tym żyć, ale ciężko ukryć fakt, że jak się strzela portret na F1.4 z ok 1,5/2m to jest delikatny BF taki, że ostrość ląduje na dalszym oku ok 3-5cm.

Być może w D300 problem jest jeszcze mniejszy, ponieważ prawie nigdy nie używa się skrajnego punktu af żeby zrobić portret, ale nie zdziwię się jak po przetestowaniu potwierdzisz moją teorię.

Domyślnie

zapewniam cię, że nie wiesz o czym mówisz
    Zapewniam ciebie, ze ty nie wiesz o czym piszesz wypowiadajac sie w imieniu uzytkownikow Canona. Wystarczy wejsc w Canon-board.pl i poczytac tam o notorycznych problemach AF -ow Sigm podpinach do wszystkich puszek Canona.
    Nawet padlo tam stwierdzenie o specjalnym zablokowaniu przez Canona komunikacji pomiedzy puszkami C a szklami S.
    Zawsze canoniarze zazdroscili nikoniarzom braku problemow komunikacji pomiedzy puszkami N i szklami S.
    Sam uzywalem przez cale moje zycie Canona, a dopiero od 10 miesiecy siedze w N i z autopsjii pisze o tym problemie.
    A tak na marginesie to wychodzi na to, ze kazdy system zabezpiecza sie jak moze przed konkurencja i broni swoich produktow.
    To jest logiczne i wedlug mnie normalne.
    Przepraszam za OT bo watek jest o D800 i jego problemach z AF-em , ja takowych nie mam. AF pracuje wysmienicie, jest celny , bardzo czuly i szybki.
    Wspolczuje jedynie Tym osobom, ktorych spotkal ten problem.
    Pozdrawiam
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Strona 81 z 239 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów