Chciałbym tylko zauważyć, że samo oprogramowanie to za mało żeby coś rozregulować np. przy AF. Jeżeli dobrze rozumiem, to korektę wprowadza się mechanicznie, a weryfikuje w oprogramowaniu z odczytów położenia lustra/luster itp. itd.
Szukaj
Chciałbym tylko zauważyć, że samo oprogramowanie to za mało żeby coś rozregulować np. przy AF. Jeżeli dobrze rozumiem, to korektę wprowadza się mechanicznie, a weryfikuje w oprogramowaniu z odczytów położenia lustra/luster itp. itd.
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
AF koryguje się imbusem a potem programowo (to jest precyzyjna korekta) ,
więc daje to większe możliwości we wprawnych rękach .
Tak, masz racje. Sory ludziska ... soft nie jest bezpieczny więc można sobie rozwalić puszkę i stracić gwarancję.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Mogę prosić na maila? [email protected]![]()
A teraz wszyscy forumowicze odmawiają pacierz (lub co tam uznają za stosowne) za udostępnieniem pełnego SDK do budowania firmware dla Nikonów... padło już pytanie o SDK w źródłowym temacie na forum Nikon Hacker.
Sporo czytam na temat fotografii - nie pamiętam dokładnie gdzie zresztą nie ma co liczyć na to że jest to gdzieś czarno na białym i podpisane nazwiskiem serwisanta... Spotkałem się z takimi wypowiedziami wielokrotnie - serwis kalibruje standardowo tylko programowo... Generalnie jest to wszystko owiane aura "tajemnicy" niczym kościelne opowiastki... Tego oprogramowania szukałem kiedyś za czasów świetności D70 bo pojawiły się screeny ale samego programu nie było szansy znaleźć...była to prawdopodobnie starsza wersja ale też był przycisk resetu licznika...
Jeżeli wierzysz że serwisantom chce się precyzyjnie regulować mechanicznie co wymaga prawdopodobnie wielu prób i poprawek to chyba jesteś bardzo naiwny....
Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 21-02-2013 o 21:39
Skontaktuj się z nami