Close

Strona 11 z 78 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 777

Domyślnie

Chciałbym tylko zauważyć, że samo oprogramowanie to za mało żeby coś rozregulować np. przy AF. Jeżeli dobrze rozumiem, to korektę wprowadza się mechanicznie, a weryfikuje w oprogramowaniu z odczytów położenia lustra/luster itp. itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    MstrG mało śmigany od dziewczyny
    Dziewczyna też mało śmigana

Sprzedam D3s, po lekarzu, przebieg 6 tys zdjęć. Służył tylko do robienia zdjęć chorym podczas kolonoskopii.
    Sprzedam D7000 mojego proboszcza, zrobił 5 tysięcy zdjęć podczas pielgrzymki.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

AF koryguje się imbusem a potem programowo (to jest precyzyjna korekta) ,
    więc daje to większe możliwości we wprawnych rękach .

Domyślnie

Tak, masz racje. Sory ludziska ... soft nie jest bezpieczny więc można sobie rozwalić puszkę i stracić gwarancję.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

A teraz wszyscy forumowicze odmawiają pacierz (lub co tam uznają za stosowne) za udostępnieniem pełnego SDK do budowania firmware dla Nikonów... padło już pytanie o SDK w źródłowym temacie na forum Nikon Hacker.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Chciałbym tylko zauważyć, że samo oprogramowanie to za mało żeby coś rozregulować np. przy AF. Jeżeli dobrze rozumiem, to korektę wprowadza się mechanicznie, a weryfikuje w oprogramowaniu z odczytów położenia lustra/luster itp. itd.
    Właśnie ze mechanicznie tego nie robią.... czytałem raz wypowiedź serwisanta...wprowadzają korektę programową...Sam potwierdził że powinna to być kombinacja mechanicznej i programowej kalibracji ale nie zadają sobie aż takiego trudu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Właśnie ze mechanicznie tego nie robią.... czytałem raz wypowiedź serwisanta...wprowadzają korektę programową...Sam potwierdził że powinna to być kombinacja mechanicznej i programowej kalibracji ale nie zadają sobie aż takiego trudu...
    Źródło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Źródło?
    Sporo czytam na temat fotografii - nie pamiętam dokładnie gdzie zresztą nie ma co liczyć na to że jest to gdzieś czarno na białym i podpisane nazwiskiem serwisanta... Spotkałem się z takimi wypowiedziami wielokrotnie - serwis kalibruje standardowo tylko programowo... Generalnie jest to wszystko owiane aura "tajemnicy" niczym kościelne opowiastki... Tego oprogramowania szukałem kiedyś za czasów świetności D70 bo pojawiły się screeny ale samego programu nie było szansy znaleźć...była to prawdopodobnie starsza wersja ale też był przycisk resetu licznika...
    Jeżeli wierzysz że serwisantom chce się precyzyjnie regulować mechanicznie co wymaga prawdopodobnie wielu prób i poprawek to chyba jesteś bardzo naiwny....
    Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 21-02-2013 o 21:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Sporo czytam na temat fotografii - nie pamiętam dokładnie gdzie [...]
    Znasz takie powiedzenie... source (pics) or it didn't happen? Takie "informacje", a raczej ploteczki, wprowadzają zawsze niepotrzebne zamieszanie. Ani Ty tego nie jesteś w stanie potwierdzić, ani ja zweryfikować, więc po co o tym pisać? Source or it didn't happen!

Strona 11 z 78 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów