Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Domyślnie

Problem rozwiązany. Teraz skan w 4000dpi, z ICE, AE i AF to około 2:45, czyli całkiem ludzki czas.

Winna była poprzednia instalacja Nikon Scana, gdy korzystałem z 4000ED. Zostały po niej jakieś śmieci, których zwykłe odinstalowanie nie wymiotło, a które gryzły się z nowym skanerem. Gdyby ktoś miał kiedyś takie problemy - wystarczy ściągnąć program Regsweeper ze strony Nikona i po tradycyjnej deinstalacji Nikon Scana odpalić jego odpowiednią wersję. Potem normalna instalacja programu Nikon Scan, restart, update do wersji 4.0.2 i skaner śmiga aż miło.

Żeby było ciekawiej - nasi spece z serwisu chcieli, by wysłać im skaner. Zadałem pytanie mailowo oddziałom w Austrii, Niemczech i UK - wszyscy odpowiedzieli błyskawicznie, Niemcy trafili w rozwiązanie za pierwszym razem.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Właśnie odpaliłem swojego 8000ED i działa . Zobaczymy efekty.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

To i tak dobrze że nasi serwisanci nie chcieli abyś wysłał im skaner razem z komputerem
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Jakby ktos sie chcial skusic na 8000ED, to u naszych zachodnich sasiadow jest jeden do wziecia na znanym miedzynarodowym serwisie 22h do konca aukcji i na chwile obecna jest 1030EUR... az sam jestem ciekawy ile wart jest ten sprzet.
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    (...)i na chwile obecna jest 1030EUR... az sam jestem ciekawy ile wart jest ten sprzet.
    Obstawiam przynajmniej 1500 Euro. Zobaczymy.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Obstawiam przynajmniej 1500 Euro. Zobaczymy.
    Brawo... miales nosa
    Oferta wygrywająca: EUR 1 579,96 [ Liczba ofert: 37 ]
    regulamin

Domyślnie

Chyba jednak zacznę składać na 9000 Dziękuję za opinie.

Domyślnie

Skanuje ktoś 6x9 Coolscanem 8000ED? Chciałbym porównać czas skanowania ze swoim skanerem... u mnie pod VueScanem klatkę czarno-białą 16 bit, 4000dpi, tryb wysoka jakość, jeden przebieg, wyłączony Color balance, wyłączone filtry usuwania kurzu, etc, zapis Tiff, skanuje ok. 10 min. Macie podobnie?

Skaner z szybką, komputer raczej szybki, Win 7 64bit, 6GB Ram.
    Ostatnio edytowane przez Bach ; 19-02-2013 o 12:07

Domyślnie

Czasem skanowałem 6x9 w kolorze, bardzo często 6x7 i często 6x9 negatywy czarno-białe - niestety przy kolorze nie jest to szybki proces. Ale bardzo dokładny. Z tego co pamiętam wystarczało 2 - 3 minuty. Ale z ciekawości następnym razem zbadam dokładnie. Mam 9000, ale dobrze pamiętam, że nie jest on szybszy od 8000.

Skanuję pod WinXp, na nikonowskim, dedykowanym oprogramowaniu. Pod nowymi windami nie chodzi. Komputer ma 100 lat. Poszedł by do kosza gdyby nie więzi z Coolką

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Skanuję pod WinXp, na nikonowskim, dedykowanym oprogramowaniu. Pod nowymi windami nie chodzi. Komputer ma 100 lat. Poszedł by do kosza gdyby nie więzi z Coolką
    Jarku, zmuszony jestem rozszerzyć Twą wiedzę i zacytować niejakiego wpkx'a:

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    (...)
    Post Scriptum
    (...)
    Oryginalne sterowniki nie istnieją powyżej XP (Nikon ma w dupie swoich klientów), na szczęście są sterowniki zmodyfikowane przez niezależnych dobrych i mądrych ludzi, pozwalające na pracę pod W7 64bit.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów