7 dzień?! Pisałem: weź kałacha...
Szukaj
7 dzień?! Pisałem: weź kałacha...
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
K...a minęły dwa tygodnie i nic. Zero kontaktu ze strony N. Na stronie Nikona informacja
"Sprzęt oczekuje na naprawę". Jak można trzymać topowy model dwa tygodnie w serwisie
gwarancyjnym!!!???? Wstyd!!! Prędzej bym na rowerze dojechał do serwisu w Berlinie
i go naprawili. Żałosne!
Nikon System
... a tak z ciekawości zapytam, bo widzę że "Wtyd" i "Żałosne",
Kupując urządzenie godzisz się na zapisy dotyczące czasu usuwania usterek w okresie gwarancji.
Ile dni wg tej umowy gwarancyjnej mają na naprawę?? Ja wiem, a Ty wiesz??
Sam wybierasz producenta sprzętu w który inwestujesz (co za tym idzie "Warunki gwarancji")
Sam wybierasz serwis do którego przekazujesz sprzęt.
Proponuję nauczyć się czytać warunki gwarancji i uzbroić w cierpliwość lub zmienić sprzęt na taki którego warunki gwarancji nie będą dla Ciebie "wstydliwe" i "żałosne"
Pozdrawiam słonecznie
eles
[F100] [D3]
To wprawdzie nie do mnie, ale przypomniał mi się kazus Chińczyków budujących autostrady.
Kiedy plajtowali, mówili m/w coś takiego:
"Kiedy podpisywaliśmy umowę z klauzulą, że maksymalny termin płatności wynosi 90 dni, do głowy nam nie przyszło, że wszystkie faktury będą płacone 89-go dnia..."
Taka tam różnica w mentalności - widoczna, jak widzę () i tutaj.
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Pacyf - widzę ze kolega z Nokona.
Proszę więc w ramach możliwości przyspieszyć działania kolegów aby nie zrobił sie z tego miesiąc.
Nikon System
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Po to właśnie jest NPS, żeby było szybko. Nie jesteś w NPS, to czekaj grzecznie w kolejce, jak wszyscy. Kupienie sprzętu za kilka średnich krajowych nijak nie czyni Cię "lepszym" w oczach serwisu od kogoś, kto przyniesie coolpixa, którego kupił używanego za 50 zł na znanym-serwisie-aukcyjnym. Myśl chłodno, to i emocje ostudzisz łatwiej. I wtedy ogólnie się po prostu lepiej żyje, mniej stresówPolecam.
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Skontaktuj się z nami