Close

Strona 271 z 348 PierwszyPierwszy ... 171221261269270271272273281321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 701 do 2 710 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fumio Zobacz posta
    K...a minęły dwa tygodnie i nic. ...
    z jednej strony - masz racje, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, daje 20tys za body i... nie mam body, z drugiej - jednak nie serwis produkuje ten sprzęt, jesteś normalnym klientem i nie ma znaczenia co kupiłeś.
    Pewnie większośc posiadaczy D4 należy do NPS, więc takie sytuacje bywają załatwiane naprawdę szybko, bo po to jest ten system, a jak z tego skorzystać - jasne informacje są na stronie nikona.
    Niestety takie sytuacje zdarzają się - pomyśl o moim znajomym który wydał 350tys na samochód który ma od 14 miesięcy, w tym 10 miesiecy przestał w serwisie Zrządzenie losu. Tez myślał, że kupuje coś super niezawodnego i luksusowego. I ani kasy, ani samochodu, a dealer taki skłonny do wymiany auta raczej nie jest niestety.
    Jednym słowem - telefon, miło i grzecznie pogadać i aparat będzie za dwa dni. Tam tez tylko ludzie pracują i jak Ty im, tak oni Tobie, a jak roszczeniowo - to wiesz - kolejeczka i pan poczeka jak wszyscy Od czasów D100 czyli z 10 lat jak na razie moje zdanie na temat serwisu Nikona jest pozytywne, ale zawsze staram się zagadać "po ludzku" i działa .

Domyślnie

Wow dostałem maila ze mam sprzęt do odbioru. 20 dni.
    Jak odbiore to dam znać co i jak.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

gdzie można kupić XQD w zestawie z czytnikiem? są w ogóle takie zestawy czy trzeba osobno kompletować?

Domyślnie

W zestawie z body karta i czytnik były osobno. Zestawu nigdzie nie widziałem.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Ok, nie wiedziałem - dzięki za odpowiedź. Ja już się na zestaw nie zdążyłem załapać.

Domyślnie

Tych zestawów kupić nie można, one były dołączane do D4 w wersji NPS. W sklepach są sprzedawane osobno. Na chwilę obecna czytniki i karty posiada chyba tylko cyfrowe.pl - trzeba pamiętać że taki komplet to jakieś +- 1200 złotych w plecy :/

Domyślnie

wiem, jestem w NPS. W momencie wydania D4 nie było na niego funduszy. na Ebay-u komplet (xqd 16 + czytnik) to jakieś 750 zl.

Domyślnie

a co to jest wersja NPS ? pierwszy raz słyszę o czymś takim, choć niewątpliwie
    prawdą jest, że pierwsze partie D4 posiadały kartę i czytnik
    mogę poradzić jeszcze przeglądnięcie ofert sklepów w Anglii ceny za kartę 16 GB
    to około 100-120 funciaków, a czytnika 35-45 funciaków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez upadek Zobacz posta
    a co to jest wersja NPS ? pierwszy raz słyszę o czymś takim, choć niewątpliwie
    prawdą jest, że pierwsze partie D4 posiadały kartę i czytnik
    mogę poradzić jeszcze przeglądnięcie ofert sklepów w Anglii ceny za kartę 16 GB
    to około 100-120 funciaków, a czytnika 35-45 funciaków
    Program NPS przeznaczony jest dla elity profesjonalnych fotografów, posługujących się legitymacją prasową i posiadających zawodowy sprzęt marki Nikon zamieszczony na liście ze sprzętem zawodowym kwalifikującym do programu NPS.

Zależy nam na zaoszczędzeniu fotografom zawodowym kłopotów związanych z naprawami serwisowymi oraz pokazaniu, że szanujemy i doceniamy ich pracę. Wiemy, że niezawodność sprzętu jest szczególnie ważną sprawą. Sam wybór marki Nikon pomaga w bezawaryjnej pracy, ale gdy stanie się cos nieprzewidzialnego - mamy program NPS.
    Tu masz korzyści: http://www.nikon.pl/pl_PL/pro/NPS_Korzysci.page
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Raczej wszyscy wiemy co to jest NPS, ale D4 w wersji NPS nie było. Nigzie, nie było sygnowane logiem NPS.
    W sklepach AbFoto i Fotojoker każdy mógł kupić pierwszą partię w której był dołączony czytnik i karta. Poza tymi sklepami nie ma innej dystrybucji (Ci, którzy byli na roadshow D4/D800 wiedzą).
    Czytnik dzisiaj z NPS dostałem (prezent) a karta już kupiona na eBayu. w UK właśnie.

Strona 271 z 348 PierwszyPierwszy ... 171221261269270271272273281321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów