Close

Strona 345 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2452953353433443453463473553954458451345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 441 do 3 450 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Chłopie...(?)
    Nie chodzi o obróbkę tylko o plik 'wyjściowy' do obróbki jeśli już.
    Na posiedzeniu przed kompem to można później wszystko wyczarować.
    Jak jesteś na wycieczce i wrzucasz efekty 'online' przez łącze komórkowe to powodzenia w uzyskaniu efektów innych niż 'hardware'owe'
    A słyszałeś już, że obecne komórki (te od łącz komórkowych), nazywane również smartfonami, mają aplikacje pozwalające na edycję zdjęć ... Tak więc nawet komputera (w tradycyjnym znaczeniu) używać nie trzeba, wystarczy komórka (smartfon), który mamy w kieszeni ... chłopie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Właśnie po to podpinamy Fujiana do NEX-a, aby nie było ostrości
    Obawiam się, że nawet na Nikon One jej też nie będzie
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 14-02-2013 o 14:42

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

koniecpolska, nie dałem zdjęcia po to, żebyś oglądał piękne detale drzwi i krat na nich zamontowanych.
    Miałem ochotę, to wrzuciłem zdjęcie i nie jest to dział architektura/martwa natura (czy co tam chcesz innego), gdzie oceniamy zdjęcia.

Wiemy wszyscy, że masz LX5, i tu masz miejsce do wyżywania się fotograficznie (z myślą o Tobie odświeżyłem wątek ).
    Nie proś o ocenę swoich zdjęć, bo ja o nią nie prosiłem.
    Możesz co najwyżej porównać swoje fotki z tymi Mariusza (przepraszam Mariusz, że cię wtrącam do dyskusji)
    i ocenić sobie sam możliwości lx5 w Twoich i innych rękach.

Nabijaj sobie posty gdzie indziej, albo pokaż swoje możliwości z NEX3.

Ogólnie ignoruję wszelkie Twoje odpowedzi w tym wątku, bo to są zaczepki. Teraz odpoweiedzi już nie uświadczysz, a Twoj poziom 6-latka, którego przypisałeś sobie (niestety tak bywa, jak się nie czyta, co się pisze) pozostawiam bez komentarza.
    Ostatnio edytowane przez matys ; 14-02-2013 o 14:46
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    koniecpolska, nie dałem zdjęcia po to, żebyś oglądał piękne detale drzwi i krat na nich zamontowanych.
    Miałem ochotę, to wrzuciłem zdjęcie i nie jest to dział architektura/martwa natura (czy co tam chcesz innego), gdzie oceniamy zdjęcia.

Wiemy wszyscy, że masz LX5, i tu masz miejsce do wyrzywania się fotograficznie (z myślą o Tobie odświeżyłem wątek ).
    Nie proś o ocenę swoich zdjęć, bo ja o nią nie prosiłem. Nabijaj sobie posty gdzie indziej, albo pokaż swoje możliwości z NEX3.

Ogólnie ignoruję wszelkie Twoje odpowedzi w tym wątku, bo to są zaczepki. Teraz odpoweiedzi już nie uświadczysz, a Twoj poziom 6-latka, którego przypisałeś sobie (niestety tak bywa, jak się nie czyta, co się pisze) pozostawiam bez komentarza.
    Powyższą wypowiedzią, to raczej Ty pokazałeś poziom jakiegoś tam latka - tzw strzelenie focha.

Co do mojego komentarza Twojego zdjęcia, to albo masz sam poziom jakiegoś tam latka i się na wszystko/wszystkich obrażasz, albo nieuważnie czytasz. Bo ja nie napisałem, że nie podoba mi się Twoje zdjęcie (i tak na marginesie nie ma tu na forum takiego zakazu komentowania zdjęć), ja użyłem Twojego zdjęcia jako przykładu, że używania obiektywów CCTV to tego typu zdjęć jest wg. mnie bezsensowne, a sam efekt można uzyskać bez wysiłku przez prostą obróbkę na komputerze zdjęcia zrobionego "normalnym" obiektywem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    A słyszałeś już, że obecne komórki (te od łącz komórkowych), nazywane również smartfonami, mają aplikacje pozwalające na edycję zdjęć ... Tak więc nawet komputera (w tradycyjnym znaczeniu) używać nie trzeba, wystarczy komórka (smartfon), który mamy w kieszeni ... chłopie
    Czyli co? Narzucasz żeby każdy jechał na wycieczkę z LX5 oraz smartfonem w kieszeni (z zainstalowanym softem do obróbki grafili)?
    A jeszcze lepiej z laptopem z zainstalowanym PeeSem w plecaku?
    (i w krótkich portkach, i w koszuli w kratę...)
    No weź przestań...

Domyślnie

14-02-2013, 13:32
    Cytat Zamieszczone przez roofman
    Jak jesteś na wycieczce i wrzucasz efekty 'online' przez łącze komórkowe to powodzenia w uzyskaniu efektów innych niż 'hardware'owe'
    14-02-2013, 13:54
    Cytat Zamieszczone przez roofman
    Czyli co? Narzucasz żeby każdy jechał na wycieczkę z LX5 oraz smartfonem w kieszeni (z zainstalowanym softem do obróbki grafili)?
    A u Ciebie coś nie teges z pamięcią? Bo wychodzi, że nie pamiętasz co napisałeś 22minuty wcześniej ...

Domyślnie

14-02-2013, 13:32

14-02-2013, 13:54
    A u Ciebie coś nie teges z pamięcią? Bo wychodzi, że nie pamiętasz co napisałeś 22minuty wcześniej ...
    Inne komórki też mają GPRS jak byś zapomniał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Inne komórki też mają GPRS jak byś zapomniał.
    To napisz jeszcze jak z aparatu fotograficznego wrzucisz te jpegi do komórki (tej takiej innej) co ma GPRS?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barkowx Zobacz posta
    koniecpolska, przestań trolować...
    No cóż mechanizm ten sam, przyprzesz do muru i pytasz o konkrety, to do głosu dochodzi chór ze swoją pieśnią pt. "troll, troll, troll" ... co jest w swojej istocie rzeczywistym typowym trollowaniem.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Wątek do wyczyszczenia.
    Zagadzam się, wypowiedzi począwszy od:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=3525
    są bez związku z tematem.

poza jedną jedyną na temat:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=3527
    i to nie jest Twoja wypowiedź kolego wpkx.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 14-02-2013 o 16:49

Domyślnie

To napisz jeszcze jak z aparatu fotograficznego wrzucisz te jpegi do komórki (tej takiej innej) co ma GPRS?
    To jeszcze ja ostatni chyba się odniosę do wypowiedzi a później zamilknę jak... 'martfy fuji-Jan'.
    W aparat wkładasz kartę microSD przez przejściówkę SD.
    Walisz zdjęcia, wybierasz te lepsze.
    Wyłączasz telefon.
    Wyciągasz kartę microSD z telefonu.
    Wyłączasz aparat.
    Wyciągasz przejściówkę microSD->SD z aparatu.
    Wyciągasz kartę microSD z przejściówki.
    Wkładasz kartę microSD do telefonu (zakładam że masz telefon który obsługuje karty microSD - są jeszcze takie co nie obsługują?)
    Włączasz telefon.
    Odpalasz GPRS.
    Wysyłasz pliki z karty microSD gdzie tam masz konto (gmail/gdrive/pisasa).
    Wysyłasz SMSa do znajomego żeby przerwał picie i zobaczył w jakim fajnym miejscu właśnie jesteś...

Instrukcja może wygląda skomplikowanie ale nie jest tak źle... średnio sprawny homo sapiens da radę wykonać (jeśli jest wystarczająco trzeźwy).

Domyślnie

Panowie...
    Toż to "Magnitogorsk albo rozmowa z Fujianem"...

Dam zdjęcie z NEXa, bo to neksowy wątek, i nie z Fujiana, bo nie tylko on "się nie nadaje": http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223888.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 345 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2452953353433443453463473553954458451345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów