Close

Strona 70 z 239 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Pracowałem na D3x (sporadycznie, ale jednak kilka sesji zrobiłem), Paweł też miał styczność z D3x.
    Czym się rózni body serii Dx od body serii Dxxx chyba wszyscy wiemy jesli chodzi o ergonomie i pancerność. Jeśli chodzi o matrycę to wystarczy poczytać DXO. AF - w D800 poprawiony.
    D3x był i jest super, D800 go w kwestii matrycy przebił, choć praktycznie ... nie ma to większego znaczenia, bo niektórzy przy fotografowaniu mogą na tyle zadbać o kadr, że nie muszą kadrować i 24 Mpx jest absolutnie wystarczające. I dla nich zamiana D3x na D800 ma takie samo znaczenie jak jazda po miejskiej ulicy samochodem z Vmax 250 km/h vs Vmax 300 km/h. Bez znaczenia. A jak ktoś patrzy w którym aucie lepiej gra radio to niech wybiera co lubi i nie pyta się innych, bo po co?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

fotomarek_k; testuj sobie dalej... arbitralnie muszę stwierdzić że dalsza gadka jest z mojej strony stratą czasu, wiec kończę dyskusję.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pracowałem na D3x (sporadycznie, ale jednak kilka sesji zrobiłem), Paweł też miał styczność z D3x.
    Czym się rózni body serii Dx od body serii Dxxx chyba wszyscy wiemy jesli chodzi o ergonomie i pancerność. Jeśli chodzi o matrycę to wystarczy poczytać DXO. AF - w D800 poprawiony.
    D3x był i jest super, D800 go w kwestii matrycy przebił, choć praktycznie ... nie ma to większego znaczenia, bo niektórzy przy fotografowaniu mogą na tyle zadbać o kadr, że nie muszą kadrować i 24 Mpx jest absolutnie wystarczające. I dla nich zamiana D3x na D800 ma takie samo znaczenie jak jazda po miejskiej ulicy samochodem z Vmax 250 km/h vs Vmax 300 km/h. Bez znaczenia. A jak ktoś patrzy w którym aucie lepiej gra radio to niech wybiera co lubi i nie pyta się innych, bo po co?
    Podoba mi się to co napisałeś Jacek.
    Ja swoją opinię opierałem na kilkuletnich przygodach z D3x i D3s i prawie 10.000.000 razem z 2 aparatów (tak migawki były wymieniane).
    I dalej mogę je brać na zlecenia bez, żadnych obaw.
    Z D800 tak nie było.. AF łapie "po ciemku" ale szybszy nie był (dla mnie) i nie ważne z jakim obiektywem.
    W agencji mieliśmy 11 D800 (2 sprzedane, 6 w serwisie, 3 po serwisie używane do filmowania)
    Stąd też moja wcześniejsza opinia, że nie ma sprawnych D800 tylko takie w których użytkownik jeszcze wady nie odkrył albo mu ona nie przeszkadza. ( filmowanie, studio na dużych przesłonach, manualne obiektywy w użyciu)
    to tylko moja opinia i nie chcę wsadzać kija w mrowisko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    10 milionów ?? Co fotografujesz?
    wszystko
    Od sportu, polityków, w studiu, śluby, gwiazdy
    Z czego sport zabiera najwięcej z migawki

Domyślnie

Może być coś na rzeczy, ktoś na forum pisał ze FJ wycofuje D800 do czasu usunięcia usterki dzisiaj sprawdzam i nie znalazłem korpusu w ofercie? zawsze był choćby niedostępny.

http://www.e-fotojoker.pl/aparaty-cyfrowe/nikon/
    Ostatnio edytowane przez kondziu ; 08-02-2013 o 16:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Podoba mi się to co napisałeś Jacek.
    Ja swoją opinię opierałem na kilkuletnich przygodach z D3x i D3s i prawie 10.000.000 razem z 2 aparatów (tak migawki były wymieniane).
    I dalej mogę je brać na zlecenia bez, żadnych obaw.
    Z D800 tak nie było.. AF łapie "po ciemku" ale szybszy nie był (dla mnie) i nie ważne z jakim obiektywem.
    W agencji mieliśmy 11 D800 (2 sprzedane, 6 w serwisie, 3 po serwisie używane do filmowania)
    Stąd też moja wcześniejsza opinia, że nie ma sprawnych D800 tylko takie w których użytkownik jeszcze wady nie odkrył albo mu ona nie przeszkadza. ( filmowanie, studio na dużych przesłonach, manualne obiektywy w użyciu)
    to tylko moja opinia i nie chcę wsadzać kija w mrowisko.

jak ja lubie wypisywanie takich bzdur. wez chlopie kalkulator i policz chwile zanim sie osmieszysz. Piszesz o 5 milionach zrobionych przez aparat, ktory na rynku jest 4 lata (okolo) co daje 1460dni (dob by byc scislym). Oznacza to, ze aparat wykonywal w ciagu kazdej doby 3425zdjec (24 godziny na dobe, soboty, niedziele i swieta, bez zadnych przerw na ladowanie aku, zmiane szkiel itp.) to z kolei daje 142 zdjecia na godzine, czyli 2,36 zdjecia na minute (przy 24 godzinnym trybie pstrykania) lub 4,7 zdjecia przy 12 godzinnym dniu pracy.

Serio rozbawiles mnie tymi dydrymalami
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta
    Może być coś na rzeczy, ktoś na forum napisał ze FJ wycofuje D800 do czasu usunięcia usterki dzisiaj sprawdzam i nie znalazłem korpusu w ofercie? zawsze był choćby nie dostępny...
    To może znaczyć, że jeśli wrócą na półkę, to te bez wad? No, pozytywniej by się zrobiło...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    jak ja lubie wypisywanie takich bzdur. wez chlopie kalkulator i policz chwile zanim sie osmieszysz. Piszesz o 5 milionach zrobionych przez aparat, ktory na rynku jest 4 lata (okolo) co daje 1460dni (dob by byc scislym). Oznacza to, ze aparat wykonywal w ciagu kazdej doby 3425zdjec (24 godziny na dobe, soboty, niedziele i swieta, bez zadnych przerw na ladowanie aku, zmiane szkiel itp.) to z kolei daje 142 zdjecia na godzine, czyli 2,36 zdjecia na minute (przy 24 godzinnym trybie pstrykania) lub 4,7 zdjecia przy 12 godzinnym dniu pracy.

Serio rozbawiles mnie tymi dydrymalami
    Cieszę się, że Cię rozbawiłem.
    W agencji aparat pracuje niemal 24h i D3s dociaga do 10k dziennie (nie każdego dnia tyle az)

Domyślnie

nie brnij! to oznacza 1 zdjecie co 9 sekund, w kazdej sekundzie od 4 lat
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Strona 70 z 239 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów