Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
Podoba mi się to co napisałeś Jacek.
Ja swoją opinię opierałem na kilkuletnich przygodach z D3x i D3s i prawie 10.000.000 razem z 2 aparatów (tak migawki były wymieniane).
I dalej mogę je brać na zlecenia bez, żadnych obaw.
Z D800 tak nie było.. AF łapie "po ciemku" ale szybszy nie był (dla mnie) i nie ważne z jakim obiektywem.
W agencji mieliśmy 11 D800 (2 sprzedane, 6 w serwisie, 3 po serwisie używane do filmowania)
Stąd też moja wcześniejsza opinia, że nie ma sprawnych D800 tylko takie w których użytkownik jeszcze wady nie odkrył albo mu ona nie przeszkadza. ( filmowanie, studio na dużych przesłonach, manualne obiektywy w użyciu)
to tylko moja opinia i nie chcę wsadzać kija w mrowisko.

jak ja lubie wypisywanie takich bzdur. wez chlopie kalkulator i policz chwile zanim sie osmieszysz. Piszesz o 5 milionach zrobionych przez aparat, ktory na rynku jest 4 lata (okolo) co daje 1460dni (dob by byc scislym). Oznacza to, ze aparat wykonywal w ciagu kazdej doby 3425zdjec (24 godziny na dobe, soboty, niedziele i swieta, bez zadnych przerw na ladowanie aku, zmiane szkiel itp.) to z kolei daje 142 zdjecia na godzine, czyli 2,36 zdjecia na minute (przy 24 godzinnym trybie pstrykania) lub 4,7 zdjecia przy 12 godzinnym dniu pracy.

Serio rozbawiles mnie tymi dydrymalami