Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No tak, nie pomyślałem. Chociaż u mnie zawsze coś się zawali - a to kwiat przewróci, a to tło zleci, z tym świeczkami chyba nie zaryzykuję...
A 70-200 f2.8? Pomijając już cenę, czy z tym da się pracować kilka godzin bez statywu?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ostatnio D800 z gripem (bo pionowe kadry)
Panowie, chciałem poczytać o D600 w studiu a tu wątek o 70-200?
Zapewne mało kto wpadł na pomysł używania D600 w studiu, ale ja się cały czas zastanawiam co do studia: D600 vs D800 ?
Wiem.... wiem, że D600 to sprzęt "amatorski", ale poza ceną posiada też możliwość sterowania przez wifi (WU-1b)
a przy tym nadal sporo MP (po cichu mam nadzieję na jakość nie gorszą niż d3x a może nawet lepszą).
Czy ktoś używał studyjnie d600, może ktoś porównywał do d800, d3x ?
aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio
Trafiłem na gościa przypadkiem, robi zdjęcia w studio D600:
http://strobox.com/portrait/20406
http://www.krzysztofmarciniak.pl/
Może Ci to w czymś pomoże.
Na razie miałem 1 poważna imprezę z tym aparatem. Generalnie w studiu nie miałem problemu z żadnym z punktów af, W reportażu używałem śledzenia 3d i bodajże 24 pkt. 90% zdjęć trafionych czym byłem dość zaskoczony bo miałem dość wolnego tamrona podpiętego. Mam nadzieję, że w piątek będę robił na spokojnie sesję w studiu, więc tak naprawdę dopiero teraz poważnie będę testował aparat. Jak na razie jestem zadowolony. Co do ISO. Jeśli mam stabilne warunki to zawsze iso mam w manualu. Jeśli repo ( 1 siana cała przeszklona, druga w kolorze ciemnej zieleni bez okien, trzecia różowa więc warunki oświetlenia różne) to auto iso. Pozostałe ustawienia w M.
Zdjęcia robiłem do ISO 3200 i jest naprawdę dobrze.
Wstaw koniecznie wrażenia po tej sesji studyjnej. Ja też zastanawiam się D600 czy jednak dozbierać na D800. Ale tak naprawdę nie chcę mieć D800, chcę mieć U1 i U2, a nie chcę mieć takich wielkich rawów. I chcę tryb auto![]()
Skontaktuj się z nami