Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azaz44 Zobacz posta
    To może takie zagajenie - nowy 70-200 f/4 do studia?
    Jak najbardziej. W studiu często się pracuje na przymknietych szkłach, więc jasnośc jest drugorzedna.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Autorowi chodziło o klimat na sesji, a nie na zdjęciach
    ...aaa to trzeba zapalić świeczki, poczęstować winem ...
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No tak, nie pomyślałem. Chociaż u mnie zawsze coś się zawali - a to kwiat przewróci, a to tło zleci, z tym świeczkami chyba nie zaryzykuję...

A 70-200 f2.8? Pomijając już cenę, czy z tym da się pracować kilka godzin bez statywu?

Domyślnie

A 70-200 f2.8? Pomijając już cenę, czy z tym da się pracować kilka godzin bez statywu?
    trzy dni u kolegi Jacek_Z na Plenerze z takim biegałem d700+grip+N 70-200 VR II + statyw z sabina + plecak najwiekszy jaki byl do kupienia wypelniony po suwak

da sie

Domyślnie

Da się. To mój podstawowy obiektyw. Choć ciut faktycznie ciężkawy. Ale w końcu aparat co pewien czas odkłada się na bok (poprawka makijażu, przebieranie modelki itd), ręka odpoczywa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Da się. To mój podstawowy obiektyw. Choć ciut faktycznie ciężkawy. Ale w końcu aparat co pewien czas odkłada się na bok (poprawka makijażu, przebieranie modelki itd), ręka odpoczywa.
    A do czego masz to podpięte?

Domyślnie

Ostatnio D800 z gripem (bo pionowe kadry)

Domyślnie

Panowie, chciałem poczytać o D600 w studiu a tu wątek o 70-200?
    Zapewne mało kto wpadł na pomysł używania D600 w studiu, ale ja się cały czas zastanawiam co do studia: D600 vs D800 ?
    Wiem.... wiem, że D600 to sprzęt "amatorski", ale poza ceną posiada też możliwość sterowania przez wifi (WU-1b)
    a przy tym nadal sporo MP (po cichu mam nadzieję na jakość nie gorszą niż d3x a może nawet lepszą).
    Czy ktoś używał studyjnie d600, może ktoś porównywał do d800, d3x ?
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

Trafiłem na gościa przypadkiem, robi zdjęcia w studio D600:
    http://strobox.com/portrait/20406
    http://www.krzysztofmarciniak.pl/

Może Ci to w czymś pomoże.

Domyślnie

A jak ostrzysz, używasz punktu centralnego, czy różnych, czy jakieś auto na ślubie?
    Na razie miałem 1 poważna imprezę z tym aparatem. Generalnie w studiu nie miałem problemu z żadnym z punktów af, W reportażu używałem śledzenia 3d i bodajże 24 pkt. 90% zdjęć trafionych czym byłem dość zaskoczony bo miałem dość wolnego tamrona podpiętego. Mam nadzieję, że w piątek będę robił na spokojnie sesję w studiu, więc tak naprawdę dopiero teraz poważnie będę testował aparat. Jak na razie jestem zadowolony. Co do ISO. Jeśli mam stabilne warunki to zawsze iso mam w manualu. Jeśli repo ( 1 siana cała przeszklona, druga w kolorze ciemnej zieleni bez okien, trzecia różowa więc warunki oświetlenia różne) to auto iso. Pozostałe ustawienia w M.
    Zdjęcia robiłem do ISO 3200 i jest naprawdę dobrze.

Domyślnie

Wstaw koniecznie wrażenia po tej sesji studyjnej. Ja też zastanawiam się D600 czy jednak dozbierać na D800. Ale tak naprawdę nie chcę mieć D800, chcę mieć U1 i U2, a nie chcę mieć takich wielkich rawów. I chcę tryb auto

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów