Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    Sa jeszcze generatory
    http://www.profoto.com/d4/d4-4800-air
    Cen nie szukaj
    profoto jako alternatywa dla fomei? znakomite
    co do cen - w cenie generatora profoto mozna spokojnie kupic bowensa/elinchrome/hensel z glowkami i modyfikatorami.
    oczywiscie to kwestia odpowiedzenia sobie na pytanie czy chcemy jezdzic rollsem czy passat wystarczy
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Oczywiście, bardziej chodziło mi o to że nie trzeba korzystać z zasilania sieciowego niż o konkretny model.

Domyślnie

To może kupię aparat z lepszym AF, będę dalej jechał na pilotach 100W a za zaoszczędzone środki wezmę tego passata

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azaz44 Zobacz posta
    Chociaż chyba wolałbym 100W i działający AF w aparacie, bo lubię ten półmroczny klimat
    Klimat pilota, a to co da błysk mało mają wspólnego.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Klimat pilota, a to co da błysk mało mają wspólnego.
    W sensie?

Domyślnie

No, jeżeli masz taką sama moc pilotów w 2 lampach to np. światło wypełniające będzie miało całkiem inny charakter niż po błysku gdzie masz inne proporcje.

Domyślnie

W sensie można mieć słabiutko świecącego pilota, a zdjęcie jasne, kontrastowe itd. Bo moc pilota to jedno, moc lampy to drugie a i tak istotna jest użyta przysłona.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No tak, ale chodziło o działanie AF, chyba stąd sugestia kolegi, że są lampy z pilotami 1000W.

Ale my tu gadu gadu a o D600 niewiele..

To może takie zagajenie - nowy 70-200 f/4 do studia?

Domyślnie

Autorowi chodziło o klimat na sesji, a nie na zdjęciach :) Przynajmniej ja tak zrozumiałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Autorowi chodziło o klimat na sesji, a nie na zdjęciach Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
    Dokładnie to

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów