Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Wątek: AOrta nr 05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    po raz kolejny powtorze
    idea byla taka zeby dawac tylko analogowe
    czas pokazal ze mozna z tego sklecic nieregularnie bardzo nierowny material ktorego zasoby zakladajac ze nie chcemy sie powtarzac szybko sie kurcza
    i jak mam do wyboru mozliwosc umieszczenia na okladce zdjecia kogos z Magnum vs analogowe zdjecie kapusty to wynik dla mnie jest oczywisty
    takie tłumaczenie ma sens.
    niemniej, szkoda mi pierwotnej formuły a ta nowa nie wzbudza już we mnie emocji.
    ale mną się nie przejmuj, mój głos tu najmniej ważny.
    idę pobiegać, to zawsze robi mi dobrze na wapory
    pozdrawiam
    r.

edyta, ja bym wolał kapustę na okładce, naprawdę.
    Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 02-02-2013 o 16:49

Domyślnie

nie twierdze ze na analogu nie powstaja swietne zdjecia, powstaja ale jest ich bardzo bardzo malo a fotografii reportazowej na kliszy jest jeszcze mniej
    Wiesz Mario. Fotografii reportazowej, streetowej i w ogole takiej z trescia bardziej ambitna niz zdjecia kapusty, robionej na filmie, troche na swiecie jest. Nawet w Polsce bys ja znalazl. Jedyny problem, ze trzeba by odrobine poszukac, moze ponamawiac autorow - ogolnie wysilic sie.
    Zadeklarowaliscie sie, ze robicie magazyn o fotografii analogowej i gdybyscie odeszli od wspomnianej wczesniej kapusty, wyszukiwali dobre materialy analogowe, w ktorych analogowosc idzie w parze ze swietna trescia - byc moze zostalibyscie oryginalna marka na rynku.
    Nie zmienia sie regul gry podczas zabawy, szczegolnie na poczatku. Skoro nie poczuliscie sie na silach by kontynuowac analogowosc magazynu, moze trzeba bylo porzucic projekt, zmienic nazwe i zaczac na nowo?
    Mi osobiscie, pomysl z ortodoksyjnym magazynem nie przypadl do gustu. Nie bylem nim zainteresowany wlasnie przez owa analogowosc. Technika powinna byc rzecza transparentna. Mimo, ze widzialem jego narodziny nie bylem zainteresowany. Moge wiec powiedziec, ze cieszy mnie porzucenie ortodoksyjnosci. Rozumiem jednak, ze - a rebours - wielu kolegow moze czuc sie z tego powodu zawiedzionych czy oszukanych. Daliscie im cos i zaraz zabraliscie.

I jeszcze co do zawartosci. Swietnie Mario, gratuluje Ci i rozumiem, ze chcesz wykorzystac swoje piec minut, a skromnosc to w dzisiejszych czasach raczej ulomnosc niz zaleta, ale bedac glownym fotoedytorem, przytaczajac nazwe Hasselblad Masters, mogles wysilic sie o odrobine obiektywnosci i rozszerzyc temat o innych Polskich finalistow, czy tez wspomniec o uczestnikach z lat poprzednich?
    Material Tomka Lazara z Nowego Jorku, czy tez reklamowke Lajki Sobola, kazdy glebiej siedzacy w temacie fotografii widzial juz po kilkadziesiat razy. Zaden to cymes
    Moim zdaniem zwyciezca numeru 5-go jest kolega Pokwicki.

Zdrowka!
    Ostatnio edytowane przez Keek ; 02-02-2013 o 17:50

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    .......
    Moim zdaniem zwyciezca numeru 5-go jest kolega Pokwicki.

Zdrowka!

wow ... to o mnie ...

Domyślnie

Drogi Robercie tak jak pisalem dobre zdjecia analogowe mozna znalesc
    Szukalismy dlugo i efekty nie byly takie jak bysmy oczekiwali

Nie wiem kto moze czuc sie zawiedzony?
    I czym, ze nie bedzie nr pt zdjecia tylko z f100?
    Kazdy tutaj dazy fotografie analogowa szczegolnymi wzgledami
    Wiec caly sercem zachecamy do przysylania zdjec

Sam zauwazyles ze jestem fotoedytorem
    Redagowanie i kontakt z portalami nie jest moja dzialka
    W pelni pozostawiam to innym, wiec nie wiem co masz na mysli

Dodam ze trudno by bylo dajac mala zajawke numeru zmiescic w niej dluga polska tradycje w H masters
    Ba szczescie do wynikow prawie rok, zapewniam ze mamy w planach specjalny numer gdzie zaprezentujemy sylwetki polskich oraz hinduskich uczestnikow

A tak generalnie to nie rozumiem tych pretensji
    Robimy to dla zabawy, poswiecamy swoj mniej lub bardziej cenny czas
    Jezeli ktos ma wizje zeby robic cos takiego tylko inaczej to smialo
    Przyklasne tylko
    Road to Manila

Domyślnie

Szukalismy dlugo i efekty nie byly takie jak bysmy oczekiwali

A tak generalnie to nie rozumiem tych pretensji
    Robimy to dla zabawy, poswiecamy swoj mniej lub bardziej cenny czas
    Jezeli ktos ma wizje zeby robic cos takiego tylko inaczej to smialo
    Przyklasne tylko
    "Jak ci sie nie podoba, to zrob sam" - Wiedzialem, ze taki argument padnie
    Nie interesuje mnie robienie samemu. Wrzuciliscie linka, jest publiczna dyskusja, napisalem co mysle. Nie sa to pretensje, bo niby o co mialyby byc, tylko krytyka, ktora mozecie uwzglednic lub nie. Wolisz jalowe przyklaskiwanie?
    Co do szukania - obawiam sie, ze albo szukaliscie slabo, albo ja mam ponadprzecietne rozeznanie.
    Uprzedzajac nastepne pytanie - nie mam motywacji do wspoltworzenia magazynu, wyzywam sie na prywatnym blogu i w zupelnosci mi to na razie wystarcza.
    I oczywiscie trzymam kciuki i kibicuje.

Domyślnie

ale my z przyjemnoscia przyjmujemy krytyke, tylko ty jestes pierwszym w tym watku ktorego krytyka jest rzeczowa
    Road to Manila

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Ja akurat szukałem fotografów ... I miałem kilka właśnie odpowiedzi ze maja zdjęcia analogowe ale nie chcą ich publikować bo ich twórczość obecna jest zupełnie na innym poziomie ...

Domyślnie

ale my z przyjemnoscia przyjmujemy krytyke, tylko ty jestes pierwszym w tym watku ktorego krytyka jest rzeczowa
    ocho, normalnie strach coś napisać.
    to ja już milczę na mówią wieki.

Domyślnie

Alez mozna pisac, nawet o britney

Ale przyznasz ze jak np jeden z najbardziej znanych polskich fotografow w weekend przygotowuje specjalnie dla nas set i zyczy szczescia to texty o oszustwach i porzucaniu analogowych sztandarow wygladaja groteskowo

Czasem mi sie wydaje ze kilka osob tu chcialo zeby aorta byla zbiorem dziel pojawiajacych sie w ao stad te zawiedzione nadzieje

Bawcie sie z nami po prostu
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 03-02-2013 o 02:25 Powód: "pozucaniu", "poprostu"
    Road to Manila

Domyślnie

napisałem trąci fałszem - i to jako moje odczucie,a nie zarzut, jak dla Ciebie to synonim oszustwa, to nie ma o czym mówić.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów