Close

Strona 305 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2052552953033043053063073153554058051305 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 041 do 3 050 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Wyzwalaki i lampy mam do canona.

Szkoda że Nex-3 nie ma tej funkcjonalności.

Domyślnie

A ta mora to widoczna na jest tylko na LCD NEX'a czy też na TV?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Da się do tego podpiąć np SB400?
    wybieram inne systemy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Da się do tego podpiąć np SB400?
    Dać to się oczywiście da, ale jeżeli się nie mylę sb400 nie ma manualnej regulacji siły błysku więc będziesz walił zawsze pełną mocą.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    ToTom - mam pytanie, a jak teraz Ci się fotografuje NEX 6-ką? używasz wizjera, czy jednak wolisz ekranik - wiem, że to indywidualne wrażenia, ale ciągle mnie ciągnie do wizjera...
    Mając 5N wszystkie te zdjęcia zrobiłbym pewnie kadrując na ekraniku. Ale nie ukrywam, że teraz złapałem się na tym, że odruchowo przykładam aparat do oka. Po prostu więcej i lepiej było widać w EVF w warunkach, w jakich fotografowałem. Tylko zdjęcia wymagające wygibasów i filmiki robiłem na ekranie. Natomiast nie wiem czemu, bardzo podobają mi się kadry robione z wysokości brzucha - tak jakby patrzeć w kominek. Tutaj 6 też ma przewagę, bo ekranik w górę odchyla się bardziej niż w 5N.
    Pamiętaj, że ja zrezygnowałem z lustrzanki i 5N był takim trochę półśrodkiem. Z powodu ceny wstrzymywałem się długo z zakupem EVF. A 7 mi nie spasował. 6 wstrzelił się w moje potrzeby idealnie i mam nadzieję, że ta linia będzie kontynuowana.

Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Dać to się oczywiście da, ale jeżeli się nie mylę sb400 nie ma manualnej regulacji siły błysku więc będziesz walił zawsze pełną mocą.
    A skąd to wiadomo? Ja mogę SB-400 podłączyć np. pod Olympusa XZ-1 ale nie działa w ogóle, nawet z maksymalną siłą błysku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A skąd to wiadomo? Ja mogę SB-400 podłączyć np. pod Olympusa XZ-1 ale nie działa w ogóle, nawet z maksymalną siłą błysku.
    Antycypowałem zachowanie swojej sb23 - ttlowego odpowiednika sb400. Skoro piszesz że sb400 nie wyzwalał xz1 to jest prawdopodobieństwo że rzeczywiście upośledzili tę lampkę jeszcze bardziej (lubię takie upośledzanie, które wymaga WYSIŁKU od producenta, żeby coś było upośledzone ) i nie odpali bez reszty komunikacji do body. No to kiszka totalna

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

ToTom a jak Ci idzie ostrzenie manualne? Lepszy byl 5N ze swoim dotykowcem czy może jednak 6? Chodzi mi głównie o szybkość i wygodę.
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    ToTom a jak Ci idzie ostrzenie manualne? Lepszy byl 5N ze swoim dotykowcem czy może jednak 6? Chodzi mi głównie o szybkość i wygodę.
    W związku z tym, że pozbyłem się już szkieł manualnych, nie mogę ustosunkować się do Twojego pytania
    Tomek
    | tohu wawohu |

Strona 305 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2052552953033043053063073153554058051305 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów